Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvarno djeluje

Mrlje od tinte i flomastera uklonite s neobičnim prirodnim proizvodom

Facebook
26.08.2020.
u 07:00

Uz to što je odličan za pranje podova bez kemikalija, može se iskoristiti i za čišćenje mrlja s odjeće.

Jedna majka iz Australije pronašla je neobično rješenje za čišćenje tvrdokornih mrlja s odjeće, a to je eukaliptusovo ulje, koje čisti 90 posto tragova s odjeće. Kada je marker procurio na njezinu bijelu vestu, ova žena u grupi za čišćenje pitala je za savjet kako ga očistiti te dobila ovo rješenje, prenosi Daily Mail.

Korisnici društvenih mreža savjetovali su joj da nanese eukaliptusovo ulje na mrlju te ostavi da djeluje 30 minuta, a zatim ispere u vodi, što je ona i napravila te učinkovito očistila mrlju. Objavila je fotografije prije i poslije korištenja ovog trika napisavši: - Djelovalo je! Mrlju sam isprala vodom i istisnula dodatnu boju iz veste kako se ne bi prolijevala dalje. 

Foto: Daniel Pavlić

Također je otkrila da je nakon korištenja eukaliptusovog ulja vestu namočila u izbjeljivaču, a zatim oprala u perilici rublja, kako bi bila sigurna da je mrlja potpuno otišla s odjeće. No zbog svojih prirodnih dezinfekcijskih sredstava, eukaliptus je učinkovito rješenje za čišćenje mrlja s odjeće, ali i za pranje podova bez kemikalija.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Komentara 1

BO
bolnaistina
07:34 26.08.2020.

Mrlje od kemijske olovke, uklonite sa medicinskim alkoholom. Provjereno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije