Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Doris Vrečko: Volim ljepotu iz svog hladnjaka

01.06.2009.
u 11:52

Doris Vrečko, lijepa voditeljica emisije Automotiv na Novoj TV , “pogodila je u sridu” dogovorivši s nama razgovor i snimanje za jedan od najpaklenijih dana prvog toplotnog udara ovog ljeta. Unatoč tome, došla je sređena od glave do pete, u dugoj crnoj haljini koja osvaja uskim krojem i dubokim dekolteom, te je profesionalno odradila i snimanje (naravno da je ponijela i rezervnu haljinicu i sandale) i razgovor. Nakon toga požurila je na probu za Fashion Week Zagreb koji uskoro počinje i na kojem će baš kao i lani biti jedna od većih manekenskih zvijezda.

Sudeći po temperaturama, ljeto je doista pred vratima. Kakvi su planovi – hoće li biti radno ili će se naći vremena za odmor?
U mom poslu to je specifično. Zna se dogoditi da nekoliko mjeseci prođe u velikom miru, a onda sto poslova iskrsne sa stotinu strana. Zato je još rano prognozirati za ljeto. Bit će sigurno radno, ali nadam se da će biti i vremena za odmor. Ako ništa drugo barem ću vikendima uspjeti pobjeći na more. Na televiziji me cijelo ljeto čeka emisija, imam već dogovorena brojna snimanja modnih editorijala, a sada je pred nama i Fashion Week. Ispada da mi je baš pred ljeto udarna poslovna sezona.

Čini se da si vesela zbog toga?
Užasno! Radim posao koji jako volim i koji me veseli. Ništa mi nije teško.

Već si mi rekla da se žuriš na probu za Fashion Week Zagreb. Znaš li već što ćeš sve nositi?
Još nije sve dogovoreno, ali kao i uvijek dosta toga.

Što je najvažnije kod modela koje nosiš na reviji? Pristaješ li na sve ili postavljaš neke zahtjeve, ili pak imaš ograde da nešto nećeš nositi?
Zaista nisam komplicirana po tom pitanju. Ja sam model, to je dio mog posla i tamo sam kako bih drugima pokazala odjeću. Dakle, ono što kreator stavi na mene, to je njegova vizija. Tko sam ja da prigovaram ili se bunim? Ako stavi vreću na mene, idem u vreći. To je dio posla modela koji se brzo uči kada se radi vani, jer bez takva stava nema opstanka. Kada sam na reviji ja sebe ne gledam kao sebe, kao osobu, ja sam zaista samo vješalica na kojoj visi nečija odjeća.



Na brojnim modnim snimanjima doživjela sam da mi neke tvoje kolegice kažu: “Neću veš ili neću ništa prozirno.” Istovremeno ti si stoički podnijela tzv. skandal na prošlom Fashion Weeku kada si nosila model u kojem su ti se vidjele grudi.
Po meni to nije ništa, a kamoli skandal. To je samo dio mog posla i sigurna sam da bismo mi modeli morali nositi sve, bez ograda i zahtjeva. I nije to pitanje mladosti i iskustva jer ja sam takav stav imala od početka ovog posla.

Poznaješ i nosiš domaću modu. Što ti je najdraže?
Ne mogu baš reći da privatno nosim naše dizajnere. Neću sad reći da ne nosim brendiranu odjeću, jer je nosim kada si je mogu priuštiti. No tu je i problem. Cijenim domaće kretore, ali često su mi jednostavno preskupi. Ako istu cijenu ima nešto od domaćeg kretora i od D&G, pa ipak ću kupiti D&G. No nedavno sam dobila haljinu od Sposabele i još je nisam obukla. Cijena joj je nekoliko prosječnih hrvatskih plaća, a dobila sam je jer sam radila s njima i zaista je prekrasna – čisti ručni rad. To je komad odjeće koji treba gledati i diviti mu se.

Što ti je najvažnije u svakodnevnom izgledu?
Da sam sređena, oprane kose za koju se brinu u salonu Zanetti, našminkana kada imam neke poslovne obaveze... Ma zapravo uvijek moram biti tip-top. Stvarno si ne mogu dopustiti da nisam depilirana ili da se šećem uokolo masne kose.

Dijeliš li žensku strast prema cipelama i torbicama?
Apsolutno, i cipele su tu u velikoj prednosti. Tu zaista idem u krajnost. Uopće ne posjedujem cipele s nekom normalnom potpeticom. Imam, i nosim, tenisice ili štikle od najmanje 12 cm. Ma zapravo je prosjek visine mojih potpetica oko 14 cm.

Kakva si u šopingu i što još voliš osim cipela?
Nakit, i to uglavnom nanušnice. To ću si uvijek priušiti, ali moraju biti prave, bez bižuterije. I što su blještavije, to su mi bolje. Ali u tom slučaju imam samo naušnice i ništa drugo.



Kakva bi poslovna ponuda morala biti da se ošišaš na “ježića”?
Prije bih i pristala, ali danas nikako! Duga kosa moj je zaštitini znak i obožavam je. Kada mi treba ošišati vrhuve, na to se kod kuće moram psihološki pripremiti, a čak i tada im dramim u salonu i vičem: “Ne toliko puno!”, a režu mi manje od centimetra.

Kakvu kozmetiku voliš i imaš li omiljene tretmane ljepote?
Kozmetika mi mora biti prirodna, a najviše volim kada je i sama napravim. Ako imam slobodnog vremena, naći ćete me kod kuće s maskom od maslinova ulja i jaja na kosi ili pak s nečim što sam pronašla u hladnjaku na licu. Piling isto radim sama, od kukuruznog brašna i zaklinjem se u takve proizvode jer su najbolji izvor ljepote. Uz to obožavam kada nemam obaveze pa mogu cijeli dan provesti bez trunke šminke na licu, potpuno opuštena i zadovoljna u svojoj koži.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije