Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grozno!

Djevojčici je zbog izgleda zabranjen upis u jaslice, a svi su se pokrenuli da isprave nepravdu

Screenshot Youtube
26.09.2019.
u 14:23

Roditeljima su rekli kako će preplašiti ostalu djecu i kako prvo mora na operaciju, a slučaj je mnogo teži nego što se čini

Dvogodišnja Sofya Zakharova iz Rusije ima deformaciju lubanje i spojene prste na nogama i rukama, a upravo iz tog razloga joj nisu dopustili da se upiše u jaslice jer bi mogla preplašiti drugu djecu. Iz jaslica su također rekli i kako bi prvo trebala otići na operaciju, a tek se onda može upisati, piše Daily mail. 

Foto: Screenshot Youtube

Roditelji djevojčice, Svetlana i Rasul, užasnuti su ovom reakcijom. "Rekli su nam da prvo moramo dogovoriti operaciju kako bi mogla krenuti u jaslice kao sva ostala djeca". S druge strane, stručnjakinja i psihologica Ekaterina Belan je rekla kako je potrebno da se Sofya što prije krene socijalizirati s drugom djecom jer će to bitno utjecati na njezino stanje i razvoj. "Što prije počne pričati s drugom djecom, bit će joj lakše prihvatiti sebe takvu kakva jest", rekla je Belan. Roditelji rade na tome da što prije dobije termin operacije.

Da sve bude još gore, roditelji žive u kući na selu bez vode i grijanja. Trenutno se istražuje tko je odbio upisati djevojčicu u jaslice i zašto joj nije pružena potrebna medicinska skrb, a pružit će se i dom obitelji kako ne bi morali zimu provesti na hladnoći. Slučaj je preuzela lokalna udruga "Rainbow of Goodness", ali jaslice se i dalje drže svojeg mišljenja. 

Slučajevi u kojima obrazovne ustanove odbijaju upisati djecu nisu rijetkost. Tako je direktorica privatne škole 2016. godine odbila upisati dijete u školu jer su mu roditelji homoseksualci, a potom je dobila zabranu predavanja u trajanju od godinu dana. Također, u Berlinu je jedan vrtić 2016. godine odbio upisati djevojčicu zbog njezinog imena - Ella, jer već imaju jednu djevojčicu istog imena. 

Pogledajte kako se odijenuti na razgovor za posao: 

Komentara 2

SA
samoborka
18:50 26.09.2019.

Joj,dajte više s ovakvim tekstovima..Baš onako američki u negativnom smislu. Čisto pranje mozga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije