Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program čišćenja

Dijeta Demi Moore - novi hit u Hollywoodu

moore
Pixsell
13.09.2010.
u 09:00

Glumica zagovara prehranu bez izgladnjivanja i prestrogog režima, bitno je ne preskakati obroke i važne namirnice.

Kako zablistati, izgubiti koji kilogram viška i osjećati se odlično u vlastitoj koži poput velikih holivudskih zvijezda, možda i nije tako teška misija. Barem ako se pita glumicu Demi Moore koja sa svojih 47 godina izgleda bolje nego ikada. Ljepotu i vitak stas može zahvaliti i svom novom režimu prehrane gdje gubi težinu bez izgladnjivanja. Pitate se kako je to moguće? Demi je objavila da slijedi „Program čišćenja“ – američki plan prehrane koji izbacuje brzu hranu s menija bez stroge detoksikacije.

– Nema nikakvog izgladnjivanja! Riječ je o njegovanju vlastitog tijela – izjavila je Demi o novoj dijeti.

Demi je poznata po tome da je isprobala razne dijete prije nego što je prešla na program čišćenja koji opisuje kao mnogo „zdraviji i pristupačniji režim prehrane od ostalih dijeta“.

No, ona nije jedina zaluđena novom dijetom koja pokazuje iznimne rezultate. Gwyneth Paltrow, J. Lo i Geri Halliwell odlučile su isto tako pročistiti svoj meni bez ikakvih drastičnih mjera. Poanta cijelog plana koji je zaludio Hollywood je da se izbaci nezdrava hrana kako bi osoba izgubila neželjene kilograme i osjećala se zdravije bez prestrogog plana prehrane kojeg se gotovo nitko ne može držati. S druge strane, bolje je jesti zdravije nego preskakati obroke i izbjegavati neke vrste namirnica koje su nam potrebne za normalno funkcioniranje.

Izbacujući nezdravu hranu s menija poput hamburgera, prženih krumpirića, slatkiša i slično, fokus se usmjerava na zdravu hranu poput voća i povrća te mesa pripremljenog na zdrav način. Osoba se osjeća bolje i sito, iako se jede manje. Zdrava prehrana osigurava blistav sjaj, osjećaj poletnosti, ali jamči i gubitak kilograma. Osim toga, ne postoji nikakav rigorozan meni kojeg se treba držati, tako da je moguće zdrave upute slijediti na duže vrijeme. Naravno, nije se potrebno kažnjavati zbog jedne čaše alkohola, pojedenog čipsa ili torte. No, isto tako nije potrebno ni pretjerivati u nezdravoj hrani koja broji samo prazne kalorije i neće vas zasititi.


10 zlatnih pravila u prehrani koje treba slijediti

1. Obvezno ograničite unos brze hrane, gotovih obroka, slanih grickalica, gaziranih pića i hrane bogate šećerom poput čokolade i kolača te onu hranu koja sadrži umjetne aditive i ne sadrži vitamine i minerale.

2. Smanjite unos kofeina jer kofein može zaustaviti apsorbiranje vitamina i minerala u tijelu i ostaviti vas potpuno ispražnjeno. Ako inače imate naviku piti pet kava dnevno, od sada neka to budu najviše dvije.

3. Pijte vodu prije svakog obroka. Oni koji piju dvije čaše vode prije svakog obroka gube više kalorija od onih koji paze na svaku unesenu kaloriju, pokazala je najnovija američka studija. Ako je želudac pun vode, osjećat ćete se punije i pojesti manje.

4. Pospremite vlastitu kuhinju i sami pripremajte obroke. Na taj način bit ćete sigurni da obroci ne sadrže nikakve nepotrebne i nezdrave aditive.

5. Jedite više voća, povrća, orašastih plodova i sjemenke. Napunit će vas malim brojem kalorija, a vaša koža i kosa zablistat će zbog vitamina.

6. Smanjite unos alkohola jer je pun praznih kalorija koje se lijepe oko vašeg struka. Kada ipak odlučite popiti nešto alkoholno, prvo pojedite zdravu večeru. Na taj način ćete manje željeti pojesti nešto poput hamburgera na povratku kući iz noćnog izlaska.

7. Uravnotežite svoje porcije. Porcija mesa ili ribe ne bi trebala biti veća od kutije za karte, a količina ugljikohidrata trebala bi biti veličine vaše stisnute šake. Ostatak tanjura napunite povrćem.

8. Odrasli ne bi smjeli jesti više od šest grama soli na dan. Manje soli reducira napuhavanje.

9. Smanjite unos loših masnoća poput umjetno proizvedenih ulja. Čak i male količine povećavaju rizik od bolesti srca, i više nego druga hrana.

10. Odbacite dijetnu hranu. Ima malu nutricionističku vrijednost i puna je aditiva. Isto tako, zavara vas pojam „dijetne hrane“i jedete mnogo više.

JELOVNIK

Ideje za doručak

1. Shake s nemasnim mlijekom, šaka jagoda i pola banane.

2. Dvije šnite integralnog tosta, pola grejpa i kuhano jaje.

3. Prirodni jogurt sa svježim povrćem i orasima

4. Zobena kaša s nemasnim mlijekom i malinama.

5. Integralne žitarice s mlijekom, bademima i oguljenom jabukom.


Ideje za ručak

1. Gusta juha od povrća s integralnom žemljom

2. Salata od tunjevine ili lososa s čilijem i preljevom od limete

3. Tri role sushija, miso juha (makrobiotička juha od povrća i algi) i dvije šnite svježeg ananasa.

4. Sendvič od škampa i rajčica sa zelenom salatom te voćni jogurt

5. Salata od piletine začinjena octom balzamicom i dvije šljive.


Ideje za večeru

1. Tanki prženi odrezak, kuhana brokula, šparoge i grašak

2. Bakalar pečen u foliji s limunom i povrćem

3. Piletina i povrće pripremljeno zajedno u woku

4. Pečeni losos s malo meda i pečenim povrćem

5. Vegetarijanski čili s grahom, crvenom paprikom, gljivama i mrkvom. Sve servirano uz smeđu rižu.

Ideje za međuobrok

1. Bilo kakvo voće

2. Šaka badema

3. Mali jogurt

4. Šaka maslina

5. Prutići od mrkve s humusom.

Ključne riječi

Komentara 1

GO
gohan
14:14 13.09.2010.

nije loš režim prehrane, međutim to je za ljude koji ne rade puno pa se niti ne troše puno. S ovoliko kalorija koliko su ovdje naveli naravno da se kile gube.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije