Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žene lavice

Deset žena iz iste obitelji oboljelo od raka dojke i pobijedilo opaku bolest!

18.09.2019.
u 11:30

Imaju između 47 i 81 godinu, a kažu kako su upravo zahvaljujući zajedničkim snagama pobijedile opaku bolest

Prva žena kojoj je dijagnosticiran rak ima 78 godina, a dijagnozu je dobila 2002. godine, dok je posljednja žena počela s liječenjem 2017. godine. Sveukupno ih je deset i dolaze iz iste obitelji. Sada ni jedna od njih više nema rak, a to su odlučile proslaviti snimanjem zajedničkog kalendara, piše Daily mail. 

"Čak i u najgorim danima znale smo da postoji nada i život. Činjenica da smo nas deset to zajedno prolazile je također bila od velike pomoći. Jako smo bliski svi u obitelji i tu smo jedna za drugu. Sve smo pobijedile rak kao obitelj i zajedno podijelile iskustvo", rekla je Vanessa Haw koja je za dijagnozu saznala 2015. godine. 

Shirley Limb je svoju dijagnozu saznala 2008. godine, a kaže kako ih je ova opaka bolest samo još više zbližila.  

Jane Reeson nije napipala kvržicu, ali je ipak otišla na pregled i mamografiju, a tek tamo joj je otkrivena bolest. "S obzirom na to da sam znala koliko je članova obitelji preživjelo rak, znala sam koliko je važno odlaziti na redovne preglede", rekla je za Daily mail. 

Njihov obiteljski kalendar u prodaji će se pronaći idući mjesec, a sav prihod će ići humanitarnoj organizaciji "Breast Cancer Care".

Originalne fotografije nalaze se na linku. 

Pogledajte kako zdravo jesti nakon 50. godine života: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije