Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljni ručak

Danas su na meniju slasna svinjska rebarca u slatko-ljutom umaku koji se lijepi za prste i fini krumpir iz pećnice

Tatjana Miletić/MyTastyPot
06.03.2022.
u 07:29

Ovako pripremljena rebarca nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Lako se spremaju, a prednost je u tome što sve možete pripremiti unaprijed i onda ih samo ispeći prije posluživanja.

Evo jednog specijaliteta za sve gurmane: ljepljiva, slatko-ljuta slasna rebarca! Bilo da vam dolaze gosti ili pripremate obiteljski ručak, ovaj recept s bloga MyTastyPot sigurno će vam uljepšati ovaj dan.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Začinjena svinjska rebarca

Sastojci:

1 kg svinjskih rebaraca

Marinada:

6-7 žlica slatko-ljutog chilli umaka

5-6 žlica umaka od soje

naribana korica i sok jedne limete (ili limuna)

2-3 žlice meda

komadić svježeg đumbira (sitno naribanog)

4-5 režnjeva češnjaka (sitno nasjeckanog ili ribanog)

2 chilli papričice (sitno sjeckane)

1 žličica ljute paprike

3-4 žlice maslinova ulja

par kapi tabasco umaka

1 žličica curryja

prstohvat soli

prstohvat papra

Priprema:

Sve sastojke koje ste spremili za marinadu sitno nasjeckajte, a možete ih usitniti i u blenderu. Prelijte marinadu preko rebaraca, izmiješajte ih rukama, pa ostavite da odstoje sat-dva, a najbolje bi bilo preko noći u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rebarca, ocijeđena od marinade, rasporedite po limu za pečenje (obavezno koristite papir za pečenje). Pecite ih 30 minuta, a zatim ih izvadite iz pećnice, okrenite ih, opet premažite marinadom i pecite još oko sat-dva na tihoj vatri oko 180 stupnjeva. Na kraju pojačajte temperaturu na 230 stupnjeva da se rebarca zarumene. Što duže pečete rebarca to će biti ukusnija. Pred kraj pečenja možete dodati i krumpiriće između rebaraca koji će poprimiti sve fine arome marinade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije