Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo, fino i brzo

Danas je svjetski dan najzdravijeg namaza, evo nekoliko jednostavnih recepata

shutterstock
13.05.2020.
u 13:40

Proslavite svjetski dan humus namaza i počastite se s jednom od tri verzije.

Humus je pravi pokazatelj da se zdrava jela mogu napraviti od običnih sastojaka, vrlo brzo i jednostavno. Potrebno vam je svega desetak minuta, a dobijete namaz za koji tvrde da je najzdraviji na svijetu. Sastojci neće pokvariti vašu formu, a ni zdravlje. Možete ga poslužiti uz narezano svježe povrće poput mrkve, krastavca, celera, možete ga namazati na kruh ili krekere. Doručak, užina ili lagana večera - izbor je na vama.

Donosimo vam tri recepta s kojima se možete počastiti već danas.

Za klasičnu verziju humusa bit će vam potrebno:
2 limenke slanutka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice sezama
2 češnja češnjaka
2 žlice cijeđenog limunovog soka

Priprema:
Na žlici maslinovog ulja lagano popržite sezam, ali ne da vam posmeđi već samo da se zagrije. Češnjak narežite na sitno. Jedan slanutak procijedite, a u drugome ostavite tekućinu iz limenke. Limun iscijedite. U sjeckalicu ubacite sve: slanutak, češnjak, maslinovo ulje, sezam i malo soli. Blendajte dok se sve ne pretvori u kremastu smjesu. Na kraju sve pospite s malo chillija. Prije serviranja držite u hladnjaku.

U videu pogledajte još nekoliko recepata:

Drugi recept je talijanski humus, a treba vam:
400 g bijelog graha (iz konzerve)
50 g rušenih rajčica
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice cijeđenog limunovog soka
1 čajna žličica origana

Priprema:
Grah iscijedite i stavite u blender. Sušene rajčice narežite na sitno pa dodajte grahu. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prije serviranja također držite u hladnjaku.

Treći recept sadrži još jedan jako zdravi namaz, a trebaju vam:
2 limenke slanutka
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice maslaca od kikirikija
2 češnja češnjaka
2 žlice cijeđenog limunovog soka

Priprema:
Češnjak i peršin narežite na sitno. Jedan slanutak procijedite, a u drugome ostavite tekućinu iz limenke. Limun iscijedite. U sjeckalicu ubacite sve: slanutak, češnjak, maslinovo ulje, maslac od kikirikija i malo soli. Blendajte dok se sve ne pretvori u kremastu smjesu. Prije serviranja držite u hladnjaku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije