Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TravelStarter.com

Pokrenuta kampanja za spas legendarne jedrilice HIR 3

HIR 3
23.03.2015.
u 10:56

Njome je jedriličar Mladen Šutej prije 30-ak godina oplovio svijet obišavši jedriličarski Mount Everest – Rt Horn

Legendarna desetmetarska jedrilica HIR 3, poznata po tome što je njome jedriličar Mladen Šutej prije 30-ak godina oplovio svijet obišavši jedriličarski Mount Everest – Rt Horn, obnovit će se uz pomoć kampanje za crowdfunding platformu TravelStarter.com, usmjerenoj na turizam i putovanja koja se predstavlja u srijedu 25. ožujka u STA putničkoj agenciji u Hebrangovoj ulici u Zagrebu.

Jedrilicu je lani u očajnom stanju kupio Saša Fegić, jedriličar i urednik portala iJedrenje.com. Za potrebe projekta osnovana je neprofitna udruga HIR 3, a medijski pokrovitelj je, kao i prije 30 godina, Večernji list.

Na jedrilici je Mario Saletto snimao i popularnu dokumentarnu seriju HTV-a 'Jedrima oko svijeta'.

Cilj projekta je obnoviti i sačuvati HIR 3, promovirati Hrvatsku kao atraktivnu nautičku destinaciju te kao kao pomorsku zemlju s tradicijom ravnom 'velikim' pomorskim nacijama, ali i oploviti svijet, snimiti nova 'Jedrima oko svijeta' i o tom podvigu izdati knjigu.

>> Blog HIR 3 - brodski dnevnik

>> Spremamo se ploviti mjesec dana ne videći kopno, sa 90 l goriva i 50 l vode

Komentara 3

SL
slatix
11:33 23.03.2015.

On je kupio a netko drugi da mu je obnovi, zgodna ideja.

TO
TomislavBradic
11:44 23.03.2015.

Jedrilicia je velikim dijelom već obnovljena vlastitim radom i sredstvima kao i velikom pomoći prijatelja i poznanika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije