Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patricia Field

Carrie i Sarah teško bi našle isti modni jezik

seks i grad
AFP
05.06.2010.
u 09:00

Nisam dobila ni jedan jedini komad odjeće za film, sve sam platila, a odjeću su na uporabu poslije snimanja dobile glumice

Serija Seks i grad postavila je nove standarde. Rušila je mnoge tabue – životne, ali i modne. Stil, po kojem je Carrie (Sarah Jessica Parker) postala nadaleko poznata i štovana djelo je ruku američke stilistice Patricije Field. Kostime je ekscentrična Fieldova osmislila i za oba filmska nastavka sa slavnom četvorkom u glavnim ulogama. U Magazinu T, ženskom prilogu New York Timesa, Patricia Field prvi je put otvoreno odgovorila na pitanje što se dogodilo s odjećom iz filma, je li kupovala ili su joj je dizajneri darovali kako bi dobili reklamu te u kakvu je odnosu s glavnim glumicama. 

Svu sam odjeću kupila 

– Kad je izlazio prvi film, sve je zanimalo samo čiju će haljinu na vjenčanju nositi Carrie, a ovaj put novinare je zanimalo koliko stoji odjeća koju nose glumice, dizajn je pao u drugi plan i to me razočaralo – kaže Fieldova te dodaje da je najponosnija što je posrnulo modno carstvo, kuću Halston uspjela vratiti na modnu scenu. 

– Ne razumijem zašto ljudi misle da su mi dizajneri darivali odjeću, sve sam kupila, a producenti su bili široke ruke – kaže stilistica odbacujući optužbe da je u film ugurala kreacije svojih prijatelja dizajnera. 

– A samo i jedino zahvaljujući istim tim producentima glumice su mogle zadržati svu odjeću koju su nosile u filmu – otkrila je. 

Na upit je li svjesna da serijom, a sada filmovima Seks i grad diktira trendove šarmantno je odgovorila da to čini u “posljednjih dvadeset godina”. Osvrnula se i na četiri glumice koje utjelovljuju heroine velikog platna. Iako je uglavnom puna hvale za njih, vjerojatno i zbog ugovora koji je na to obvezuje, ipak se osvrnula na privatni stil Sarah Jessice Parker. 

– Ona i Carrie nisu s istog modnog planeta. Sarah cijeni udobnost, a Carrie umjetnost, no prečesto to su dva nespojiva pojma – otkrila je stilistica u razgovoru u O magazinu koji je dala Oprah Winfrey. Cynthiju Nixon pak stilistica doživljava kao svoj najveći uspjeh. 

Cipele su ključ stila 

– Prometnula se iz ružnog pačeta u pravu labudicu. Izvrsna je glumica, ali na stilu je trebalo mnogo raditi, jednostavno je rođena bez toga. Najteže je pak Patriciji bilo raditi s Kim Catrrall koja je, kaže, “prilično tvrdoglava, a nerijetko inzistira na izgledu koji joj ne laska”. 

– Ipak, zahvaljujući liku Samanthe mogla sam se igrati odjećom koju ne bih nikad kupila ili odjenula. 

O svome privatnom životu stilistica nije baš željela govoriti. No kad su posrijedi modne prognoze, uvjerena je da će šljokičaste toalete kojima film obiluje biti apsolutni hit. A na pitanje što je ključ dobrog stila otkrila je: 

– Sandale s potpeticom i tankim remenčićima koji se penju uz nogu vrhunac su ženstvenosti. Ne postoji ništa ženstvenije i zavodljivije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije