Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuda tehnologije

Calima – pametna spravica koja traperice osuši za 90 minuta

diesel
28.10.2009.
u 17:00

Calima je prva perilica za rublje na svijetu opremljena plohom za sušenje na izvlačenje. Na plohi se sušiti mogu i odjevni predmeti od vune i drugih osjetljivih materijala poput kašmira i svile.

Jeste li znali da čak 92 posto Europljana nema gdje sušiti rublje? Mnogi zbog toga traperice, košulje i ostale odjevne predmete pokušavaju sušiti na drugi način – glačalom ili sušilom za kosu, no to nije baš najsretnije rješenje. Ali, i tome je napokon došao kraj. Electrolux je jučer predstavio najnovije izume za pranje i sušenje rublja – Calima i Iron Aid – a posebno za tu prigodu počasno su mjesto ta dva uređaja dobila u izlogu Diesel Storea u Frankopanskoj, gdje ih se može pogledati.

Calima je prva perilica za rublje na svijetu opremljena plohom za sušenje na izvlačenje. Na plohi se sušiti mogu i odjevni predmeti od vune i drugih osjetljivih materijala poput kašmira i svile. Istraživanje je pokazalo da mnogi često imaju potrebu na brzinu osušiti – traperice. Calima ih suši za samo 90 minuta, a cijena joj je 4799 kuna. Najnoviji model Electroluxove kondenzacijske sušilice Iron Aid opremljen je parnim programom za izravnavanje odjeće te programom za osvježavanje, koji uklanja i neugodne mirise. Cijena joj je 8299 kn.

Ključne riječi

Komentara 1

IN
ingoman
17:15 28.10.2009.

Hvala za ovu nebuloznu spravicu umjesto koje mogu kupiti,najmanje 40 dobrih traperica i uz to ustedjeti puno struje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije