Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o, da...

Brijete se električnim brijačem? Evo razloga da ga bacite i opet u ruke primite britvice

Brijanje
Foto: Thinkstock
01.03.2016.
u 14:15

Mnogi muškarci svoju bradu briju električnim brijačima. Jednostavnije je, složit će se mnogi, ne treba stalno mijenjati žilete, brže je, lako se održava...

Kad je u pitanju muška brada, muškarci imaju dosta izbora. Mogu je puštati, održavati, raditi "frizure" ili je brijati "do kože".

Ali čak i kada je odluče brijati, izbor tu ne prestaje...Mnogi muškarci svoju bradu briju električnim brijačima. Jednostavnije je, složit će se mnogi, ne treba stalno mijenjati žilete, brže je, lako se održava...

Ipak, iako ima mnogo prednosti, lista onih negativnih ipak je malo poduža, piše Business Insider. 

Brijanje električnim aparatom može biti bolno, posebice ako su dlake dulje, katkada je potrebno i više puta prijeći preko istog područja kako biste "pošteno" obrijali bradu, ali unatoč tome nikada vam električnim aparatom neće poći za rukom obrijati se tako "glatko" kao britvicom. 

Električni aparati lakše će prouzročiti izbijanje akni na koži, a to nije posljedica brijanja jeftinijim aparatima. Posljedice su iste, bez obzira na to koliko malo ili mnogo platili svoj uređaj za brijanje, navodi se . 

>>Tuširate se svaki dan? Evo što radite krivo

>>Istina ili mit? Brijanje ubrzava rast dlačica

Ključne riječi

Komentara 13

KV
ka-vuk
14:26 01.03.2016.

Ja koristim moj Braun svaki da i nemam nikakvih problema. Mora da je pala prodaja britvica pa izmisljaju probleme i plase ljude.

NE
Nepokolebljiv
16:22 01.03.2016.

Ja se brijem kao moj djed: pravom britvom (i pomazem britvicama tamo gdje mi postaje opasno)! To je stvar cisto muskog prenemaganja ali je zadovoljstvo (svaki bedak ima svoje veselje)! Kada zaista imam previse vremena u mikrovalnoj nekoliko puta po deset sekundi ugrijem vlazan rucnik za umivanjei njime ugrijem lice - interesantno kako koza lica podnosi ekstreme temperatura koje odtali djelovi tjela ne mogu doci niti blizu). Slijedeci korak u "obredu" je sapunanje: Koristim sapun za brijanje u zdjelici. Vrlo malo ga dignem cetkom za sapunanje (jedan sapun bi morao trajati mnogo godina a ako ga trosite brze nego tako onda se samo razbacujete sapunom i pokazujete neznanje) i sapunam lice umacuci cetku u vrucu vodu nekoiko puta. Ideja je da je pjena zaista jako mokra a tek pri kraju ju ostavite malo manje tekucu. Tada britva ide 30 - 60 puta na remen za poliranje - ne koristi se nikakav pritisak nego lagano "gladenje" na obe strane. Sada je na redu ona "prava stvar": britva na lice! Morate nauciti da vam ogledalo zapravo niti ne treba nego jedino ako imate brkove ili sta drugo sta ne selite obrijati. RUKA MORA biti SUHA!!! Mali neproracunati pomak je krvav! Morate izvjezbati brijanje lijevom i desnom jer drugacije je vrlo tesko i posao je ocito los. Ja sam poceo kada mi je bilo 18 - 19 skrivecki djedovom britvom a poslije mi je dozvolio! Sada imam nekoliko Zwilling Friodu. Osobno ja ne vidim razliku kada se ponekad sluzim jeftinom pakistanskom. Godine su ucinile svoje i imam malo objesena podbratka - tu dolaze britvoce jer bi bilo opasno porezati se a mlohava koza se tesko dobro zategne. Umiva se s sto hladnijom vodom, koristim vlastitu mjesavinu 60% alkohola, malo (MALO) zdrobljena alauna, i malo Old Spice poslije brijanja losiona za razrijedeni miris (neprijatelji ne moraju znati da dolazite pola sata ranije nego se pojavite - niz vjetar). Tada ponovno dolazi izbrijavanje na vlazno tim losionom u smjeru protivnom od rasta dlaka. To nije obavezno sli osobno volim da se gotovo cio dan ne moze osjetiti ostra brada. Moja Supruga je zahvalna a kada se pocme mrstiti i nema poljubaca onda ponovno na brijanje - to je obicno 48 sati interval. Kao sto rekoh britva je stvar prenemaganja jer gotovo jednak rezultat dobijem britvicama ako sam u zurbi ili jednostavno nisam raspolozen. Nadam se da je ovo vise informativno nego gornji clanak.

ZO
zbaotic1@optinet
15:24 01.03.2016.

u naslovu piše ''Evo razloga da bacite aparat i uzmene britvicu u ruke''. Pa...gdje su vam razlozi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije