Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Biste li probali? Ako bebama dajete kikiriki mogli biste smanjiti rizik od alergije za 80 posto

Shutterstock
22.07.2019.
u 12:39

Kako namirnica može biti opasna za djecu, najbolje se posavjetovati s liječnikom, no nova istraživanja pokazuju da može djelovati kao anti-alergen

Alergija na kikirki vrlo je česta, pogotovo kod djece. No, u određenim uvjetima davanje djeci da jedu kikirki smanjuje opasnost od razvijanja alergije na tu namirnicu, piše Daily mail.

Istraživanje je pokazalo kako djeca koja jedu oko dva grama maslaca od kikirikija tri puta tjedno imaju 80 posto manje šanse za razvoj alergije na kikiriki nakon pet godine. Cilj istraživanja bilo je pomoći roditeljima koji nisu sigurni trebaju li djeca jesti ovu namirnicu.

Ipak, treba biti oprezan. Djeca koja nemaju ili imaju blagi ekcem (upaljena koža koja svrbi) imaju mali rizik razvijanja alergije na kikiriki i smiju jesti kikirki. S druge strane, djeca koja imaju probleme s kožom i koja imaju alergiju na jaja ili oboje trebali bi prvo posjetiti specijalista i provjeriti smeta li im kikiriki. Isto tako, ako postoji netko u obitelji sa istim problemima, dijete bi trebalo prvo posjetiti stručnjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije