Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljac

Biljana Milina dala nam je recept za ove zabavne keksiće s kokicama zbog kojih će vas klinci obožavati

21.01.2022.
u 07:04

Nekad se u kuhinji jednostavno treba opustiti i pripremiti nešto jednostavno sa zabavnim tvistom. Sami sebe mogli biste iznenaditi kreativnošću, a dok ne dođete na vlastitu ideju pripremite ove fora keksiće naše poznate slatičarke Biljane Miline. Kokice su tu da bi zabavile one najmlađe - ne sam dok ih jedu nego i dok ih slažu po keksima.

Biljana Milina poznata je slastičarka u čijoj izvedbi tradicionalne korčulanske slastice već godinama osvajaju brojne turiste koji ne propuštaju posjet konobi Mate kad god se nađu na Korčuli. Ovoga puta Biljana se odmaknula od tradicije i poigrala se s popularnim kokicama koje baš svi obožavaju.

Foto: Saša Drobac

Keksi s kokicama

Sastojci:

200 g maslaca

170 g smeđeg šećera

300 g brašna

25 g gustina

5 g praška za pecivo 

3 g soli

1 jaje

ekstrakt vanilije

70 g kokica

220 g karamela

2 žlice mlijeka

Foto: Saša Drobac

Priprema:

Pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo i sol. Maslac tucite sa smeđim i kristal šećerom. Dodajte jaje i vaniliju, a zatim i smjesu od brašna. Na kraju umiješajte kokice. Oblikujte loptice. Pecite u pećnici na 175 stupnjeva 10 minuta. Mekane karamele i mlijeko otopite u mikrovalnoj ili u lončiću. Promiješajte i uz pomoć vilice ukrasite kekse. Dodatno ukrasite kokicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije