Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT POD NOGE

Advent u Mozartovu gradu i doživljaj više – posjet jezerima

salzburg
Foto: PR FOTO
18.11.2013.
u 15:00

Mozartov grad, Salzburg, uvijek je dobar odabir, no u adventsko vrijeme nalik je živoj kulisi ...U Krakowu dočekajute Novu u domaćem okruženju, a na predbožićni šoping krenite u Veronu i Milano

Desetak većih ili manjih božićnih sajmova razoružat će i najveće skeptike duge vožnje čim nazdrave kuhanim vinom i zaslade se nekim od specijaliteta te austrijske istoimene regije. No, koliko god čaroban bio grad, utvrda Hohensalzburg, dvorac Hellbrunn i trgovačke ulice, posjetiti saveznu državu Salzburg a ne obići jezera u okolici bilo bi prava šteta.

Na jezeru Salzkammergut posjetite tradicionalni medičarski obrt i kušajte medenjake, prošećite gradićem St. Wolfgangom na obali istoimenog jezera, ali i St. Gilgenom gdje je često boravio Mozart u kući svoje majke. Valja obići i termalno lječilište Bad Ischl, ljetne rezidencije Franje Josipa i carice Sissy u Carskoj vili te se osladiti u jednoj od najljepših i najslavnijih slastičarnica Austrije – Zauner. Uključen je i obilazak Halstatta i njegovih romantičnih uličica s ribarskim kućama priljubljenim uz stijenu. (Elite Travel, tri dana, autobusom, 1190 kuna) SAVJET: Smještaj je predviđen u hotelima na području Salzkammerguta, a razgled grada uključuje i pratnju stručnog i službenog gradskog vodiča, što je obavezno po austrijskim propisima. 

Odaberite na vrijeme mjesto za doček Nove godine 

U Krakovu je zajamčena dobra zabava uz društvo hrvatskih DJ-a. Obiđite tvrđavu Barbakan, Florijansku ulicu, najveći trg srednjovjekovne Europe, Jagelonsko sveučilište, brdo Wawel i kraljevsku palaču. Vremena ima i za rudnik soli, židovsku četvrt, izlet u Auschwitz. Novu godinu dočekajte na Alginu partyju, a na povratku razgledajte i Bratislavu.(Alga putovanja, 5 dana autobusom, od 990 kuna. SAVJET: Wellcome Party u Pubu 3€, izlet u rudnik i muzej soli Wieliczka 22 €, Auschwitz i Wadowice 12 €, doček Nove godine u centru 20 €

Bella Italia, Milano, grad mode, Verona, grad Romea i Julije...

Prošećite Piazzom Bra, zavirite u trgovine u Via Mazzini, slikajte se na balkonu Julijine kuće ili razgledajte sajam na Piazza delle Erbe. U Milanu prošećite oko La Scale, katedrale i dvorca obitelji Sforza, popijte pravi kapučino, a u Padovi razgledajte Cappelu degli Scrovegni, crkvu sv. Antuna Padovanskog te crkve Leopolda Mandića, hrvatskog sveca. (Elite Travel 1095 kuna, tri dana) SAVJET: Iskoriste popust za rani booking. U Italiji pravi popusti počinju tek u siječnju, no mnogi trgovci oglase ih i polovinom prosinca. Verona je odlična prilika za kupnju po dobrim cijenama.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije