Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
molekularna kuhinja

A za predjelo vam nudimo – stakleni čips

Foto: Getty Images
1/2
29.08.2018.
u 19:03

Ova grickalica izgleda kao jestivi komadić stakla, radi se od gela krumpirova škroba i vode, a njegova priprema traje minimalno osam do deset sati

Čips. Svima omiljena grickalica, a varijacija je bezbroj: slani, s paprikom, ekstraljuti, sa sirom i lukom, kiselim vrhnjem, okusom slanine... Nije nužno da je od krumpira pa tako postoje čips od riže, jabuke, kukuruza, pa čak i kokosa.

Više je načina na koji se priprema: pržen u dubokom ulju, sušen na suncu ili u pećnici. No jeste li čuli za stakleni čips? Ova grickalica izgleda kao jestivi komadić stakla, radi se od gela krumpirova škroba i vode, a njegova priprema traje minimalno osam do deset sati.

Postupak je izuzetno kompliciran, ali konačan rezultat je ukusan zalogaj koji izgleda kao prozirno staklo, zbog čega je dobio i ime. Priprema se geliranjem vode dobivene kuhanjem već unaprijed pečenog krumpira s krumpirovim škrobom u prahu koji se zatim osam sati suši u pećnici i konačno duboko prži u vrućem ulju.

>> Pogledajte i video: Kako si pomoći ako imate alergiju na ambroziju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije