Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Labuđi pjev maestra Luke Modrića

28.08.2007.
u 19:32

Kakav bi to bio apsurd! Luka Modrić večeras možda igra posljednju utakmicu za Dinamo u Ligi prvaka. Kvalifikacije najelitnije svjetske lige mogu ostati maksimalni Modrićev domet u modrom. Kao da se, na primjer, Cibona s Draženom Petrovićem ili Split s Tonijem Kukočem nikad nisu odmjeravali s najboljim klubovima Europe.

Igrač rođen za najveću scenu, koji će iduće jeseni mjerkati protivnike Bayerna, Arsenala, Barcelone ili nekog drugog diva u skupini Lige prvaka, ovisi čiji će dres nositi, s Dinamom ima zapravo prvu i posljednju kartu za europski Hollywood. Prošlojesenski Arsenal ipak je bio put na Mjesec.

Kužeov Dinamo nije bio spreman ni za Auxerre, Ivankovićev sigurno vrijedi Europe, premda ćemo se uvijek pitati gdje bi plavima bio kraj s Eduardom i Ćorlukom. Apsurd je što će Slaven Bilić s tim Dinamovim tercetom i vatrenima sljedećeg ljeta u austrijskim i švicarskim Alpama drsko jurišati na europski vrh.

Apsurd je što je okosnica Bilićeve reprezentacije, šeste na svijetu, rasla u Maksimiru (tu su i Niko Kranjčar, Balaban, Olić...), a Dinamo je cijelo to vrijeme bio i ostao europski patuljak, ispod 120. mjesta na Uefinoj listi. Apsurd je i što se na Modrićev Dinamo u HNL-u publika mora vabiti besplatnim ulaskom. Sutra će biti kasno, čekaju ga rasprodani stadioni u Njemačkoj ili Engleskoj. Modrić još samo večeras vodi modre prema Ligi prvaka. Lukin labuđi pjev, večeras i nikad više.

Želite prijaviti greške?