Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čast Nikoli Zrinskom

Zriniana izložena na samo jedan dan

18.11.2014., Zagreb - Otvorenje izlozbe Bibliothica Zrinana u NSB-u.    Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Daniel Kasap/Pixsell
19.11.2014.
u 12:29

Rariteti su izloženi u NSK-u

350. godišnjica smrti Nikole VII. Zrinskog, hrvatskog bana, ratnika i pjesnika, obilježena je jučer i u NSK u Zagrebu izložbom iz Zriniane. Riječ je o Nikolinoj čakovečkoj knjižnici koju je mudri ministar Izidor Kršnjavi otkupio od bečkog knjižara Samuela Kende krajem 19. stoljeća.

Zriniana danas broji 545 naslova, a na izložbi u NSK koja je trajala samo jedan dan izloženo je pet prvotisaka i 25 tiskanih knjiga. Našao se tu i raritet, najvrednije djelo Nikole Zrinskog "Adrianskoga mora sirena". 

>> Za Mađare kult, za nas ban kojeg je ubio vepar

Komentara 1

ZZ
Zvir Zvirek
21:11 19.11.2014.

Škoda, samo jen den. Trebalo bi tu Mikulinu kolekciju vrnuti v Čakovec, pa bi i muzej imel kaj za pokazati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije