Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnk

Zašto delegat Opere nije dao glas Ani Lederer?

'03.07.2012., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu dodijeljene su godisnje nagrade za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja u sezoni 2011/2012. godini. Ivanki Boljkovac nagradu je urucila i
'Davor Visnjic/PIXSELL'
06.07.2012.
u 21:00

Brojni djelatnici Opere HNK u Zagrebu bili su iznenađeni kada su saznali da je njihov delegat bio protiv reizbora A. Lederer

Vijest da je član orkestra Danijel Martinović, delegat Opere u Kazališnom vijeću Hrvatskog narodnog kazališta, bio protiv reizbora Ane Lederer za intendanticu iznenadila je, pa i razljutila, brojne djelatnike Opere.

Vratila publiku u kuću

– U HNK sam četrdeset i dvije godine, a Ana Lederer je druga osoba na čelu kuće kojoj je stalo do teatra. Ne ide u gubitke, a vratila je publiku u kuću. Stoga je predstavnik Opere trebao tražiti mišljenje opernog ansambla, i to orkestra, zbora i solista, o izboru intendantice. Svi smo strašno ljutiti zbog njegove odluke, od jutra me zvalo trideset nezadovoljnih ljudi – kaže članica zbora Jasna Spehnjak, koja poziva ministricu kulture Andreu Zlatar Violić da anketira publiku i dođe na operne predstave.

Trebali smo znati

Prvakinji Opere, mezzosopranistici Dubravku Šeparović Mušović, smeta što ih Danijel Martinović nije upoznao sa svojom odlukom.

– Poštujem njegovo pravo na subjektivni stav, ali mi smo barem trebali znati kako će on glasovati – kaže ugledna pjevačica.

Bas klarinetist Danijel Martinović nije htio komentirati odluku prije nego što o tome izvijesti intendanticu. I dok je Ana Lederer ostala bez podrške Opere, dobila je glasove Drame (delegat Luka Dragić) i Baleta (Mihaela Devald). A kako odlukom Kazališnog vijeća nisu zadovoljni ni protukandidati, Sibila Petlevski i Velimir Visković, izbor bi mogao dobiti i sudski epilog.

Komentara 6

ER
eric
21:12 06.07.2012.

Pa čovjek ima pravo na svoje mišljenje za razliku od ostalih grupno-dupelizaca. (oprostite na izrazu) Dajte ljudima da iznose i argumente i ne proganjajte ne istomišljenike!

AM
amato
21:27 06.07.2012.

To je znak da ipak nisu svi prljavi. Ana Laderer je dio velike hobotnice koja vlada i na neki način uništava kulturu Hrvatske, ako niste znali.

SC
SCAR
21:29 06.07.2012.

Kao delegat Opere ne može glasati u svoje ime nego kao delegat Opere,čista trgovina.Fuj!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije