Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interface

Zagrebački plesni ansambl gostuje u Bitef Teatru u Beogradu 

Interface, Zg.plesni ansambl,
arhiva VL
22.10.2010.
u 11:19

Nakon rujanske premijere u ZKM-u, predstava "Interface" sa svojih osam plesača kreće na prvo gostovanje.

Zagrebački plesni ansambl sutra, 23. listopada, gostuje u  Bitef Teatru u Beogradu s predstavom Interface, u koreografiji Snježane Abramović Milković. Ovo je prvo gostovanje "Interfacea" nakon što je predstava premijerno izvedena u rujnu u zagrebačkom ZKM-u.

"Interface" je četvrta koreografija Snježane Abramović Mlković, velika ansambl predstava za 8 plesača. I ovoga puta gledatelj je pozvan da uđe u visoko teatralizirani, stilski pročišćen plesni jezik, koji pored intelektualnog angažmana nudi i vrhunsku virtuoznost jedne od najpriznatijih plesnih kompanija u regiji. Predstava za polazišnu točku istraživanja uzima odnos virtualnog i realnog u našem iskustvu suvremenosti. Činjenica je da je granica našeg iskustva virtualnog i realnog sve poroznija, a iskustvo realnosti vrlo lako može postati ultimativnom iluzijom. "Interface" preuzima svjetove kompjutorskih igara, njihov grafizam i funkcije, baveći se načinom na koji iskustvo virtualnog afirmira nove potencijale razmišljanja o našim identitetima: poželjnim, fetišističkim, lažnim; mnoštvu identiteta kojima smo naseljeni. Ako slijedimo misao Gillesa Deleuzea, virtualno ne treba suprotstavljati realnom, nego aktualnom, dok je realno suprotstavljeno mogućem. U tom smislu "Interface" propituje što iskustvo virtualnog donosi plesu, prvenstveno senzornom, perceptivnom kazališnom činu. 

Plešu Zrinka Lukčec, Sara Barbieri, Darija Doždor, Petra Chelfi, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić, Ognjen Vučinić, Elvis Hodžić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije