Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK OSIJEK

Vremena su bremenita, ali nastavljamo s motom "izazovima unatoč, udahnimo umjetnost"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
08.09.2020.
u 14:58

Najavljena je 114. kazališna sezona HNK Osijek, a zaživjela je jučer i nova web-stranica jedinog slavonskog HNK.

Publika se u zgradu osječkog HNK vratila sinoć, nakon punih šest mjeseci, a Kazališni rujanski klik otvoren je Ispitom savjesti, monodramom u izvedbi Roberta Kurbaše. Paralelno, najavljena je i 114. kazališna sezona, a zaživjela je jučer i nova web-stranica jedinog slavonskog HNK. Projekt na koji su posebno ponosni je online prodaja ulaznica, i to nakon punih 15 godina stanke!

– Vratili smo se time sa šumskog puta na asfalt – slikovito je komentirala osječka intendantica Dražena Vrselja.

– Vremena su bremenita, izazovna, nastavlja se naš #umjetnostjeodgovorna i u novoj sezoni, s lajtmotivom “Izazovima unatoč, udahnimo umjetnost”. Odlučili smo se na šest premijernih naslova, ne odustajući od programa. Nije lako, koliko god ja imala viziju i planirala, svaki dan se dogodi nešto zbog čega sama sa sobom dvojim što i kako napraviti, ne bismo li sačuvali produkciju kazališta i zdravlje ljudi – emotivna je bila intendantica. Osječki je HNK, pak, u koronakrizi pokazao da kazalište nije trom organizam, nego se, kako je to istaknula županijska pročelnica Tatjana Roth, “itekako može prilagoditi promjenama”, a kultura ne smije biti opcija”. Publiku u idućim mjesecima čekaju premijere “Trenk iliti divji baron” u režiji Marija Kovača, kao i “Gospođica Julija” pod redateljskom palicom Aide Bukvić... Na dramskome je programu i premijera naslova “Dječak koji je govori Bogu” Damira Mađarića te “Udovice” Slawomira Mrozeka.

– Uspjeli smo vrlo brzo posložiti ideje i shvatili da nam je u ovim trenucima zajedništvo ona snaga koja nam može otvoriti sva vrata. S kazalištem Gavella smo, tako, izrodili “Višnjik”, koji će nakon ambijentalne izvedbe biti prikazan i u zatvorenome – najavila je Petra Blašković, ravnateljica Drame. Ljubitelji opere doći na svoje sa “Samsonom i Dalilom”, drugim osječkim uprizorenjem nakon davne 1926., te komičnom operom “Ljubavni napitak”. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije