Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Slatini otvoren 15. Međunarodni glazbeni festival 'Dani Milka Kelemena'

Uz festival Kelemen obilježio i 85. rođendan

kelemen
Dragutin Šantoši
08.10.2009.
u 08:20

Jubilarni koncert bila je prilika i za obilježavanje 85. rođendana svjetski uglednog skladatelja suvremene glazbe koji unatoč godinama i dalje stvara.

Pod ravnanjem Nikša Bareze  sinoć je u Slatini Simfonijski orkestar HRT-a izvođenjem  skladbi J. Haydna i skladbe 'Drammatico, koncerta za violončelo i orkestar Milka Kelemena otvorio 15. Međunarodni glazbeni festival 'Dani Milka Kelemena'.

Solist na violončelu bio je poznati glazbenik Genadij Antonov, a uz ravnateljicu festivala Jadranku Srdoč Felbar sudionike festivala i posjetitelje pozdravili su gradonačelnik Slatine i Ivan Roštaš, te Srećko Šestan, izaslanik ministra kulture Bože Biškupića.

Jubilarni koncert bila je prilika i za obilježavanje 85. rođendana svjetski uglednog skladatelja suvremene glazbe koji unatoč godinama i dalje stvara. Koncertu je nazočio i sam Kelemen najavljujući nove skladbe i nove koncerte širom svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije