Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Smiješak za sve

U kontejnersko naselje stiže knjižnica

Nikola Cutuk/PIXSELL
20.04.2021.
u 11:15

Udruga Smiješak za sve djeluje od 2013. godine, a cilj joj je pružiti emocionalnu i duhovnu potporu najranjivijim skupinama društva druženjem uz knjigu

U kontejnerskom naselju u Petrinji udruga "Smiješak za sve" pokreće knjižnicu u kojoj će volonteri pomagati djeci s lektirama i zadaćama, prenosi Hina. Predsjednica udruge Marijana Jergović istaknula je da će volonteri svakodnevno biti prisutni u naselju te da će time nastojati podići kvalitetu života u potresom uništenom području gdje su stanovnici primorani živjeti u kontejnerima.

Jergović je odmah nakon potresa unutar pokrenula inicijativu prikupljanja financijskih sredstava za realizaciju knjižnice, a dosad je prikupljeno oko 40.000 kuna za kontejner u kojem bi bila knjižnica. U naselju se već nalazi ljekarna, ambulanta opće prakse i prostor Crvenog križa, piše Hina.

Udruga Smiješak za sve djeluje od 2013. godine, a cilj joj je pružiti emocionalnu i duhovnu potporu najranjivijim skupinama društva druženjem uz knjigu. Njihovi volonteri nastoje stvoriti ugodnu atmosferu i optimizam u teškim životnim trenutcima i ujedno potaknuti ljubav prema čitanju i književnosti, stoji na web stranici udruge.

Ranije ovog mjeseca u kontejner je smješten dio fonda Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja. U 90 kvadratnih metara kontejnera izložena je beletristika, lektirni naslovi za škole, ali i literatura za studente, rekao je u razgovoru za Večernji.hr ravnatelj knjižnice Ante Mrgan. Za ovaj je kontejner Grad Petrinja je izdvojio oko 230.000 kuna, a dio je sredstava iz donacija udruga branitelja, Vukovarske knjižnice te Ministarstva branitelja i Ministarstva kulture i medija.

- Uvijek kažem da grad bez knjižnice nije grad, kako je knjižnica Petrinja i Petrinja je knjižnica – rekao je povodom ponovnog otvorenja Gradske knjižnice ravnatelj Mrgan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije