Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Ivan pl. Zajc

Sumnje na utaju poreza unazad nekoliko godina

PXL_100619_2066
PIXSELL
09.05.2012.
u 14:53

Unatoč bogatom i raznovrsnom programu kazališta, u posljednje vrijeme više se govori o skandalima

Šefica propagande riječkog HNK Ivana pl. Zajca, Milena Jernejić, potvrdila nam je da se više od mjesec dana provodi porezni nadzor nad poslovanjem kazališta, no kako još nisu primili rješenje, ne mogu komentirati kakav je rezultat rada riječke ispostave Porezne službe kao ni jesu li pod povećalom autorski honorari koji su isplaćivani bez obaveznih doprinosa i poreza. Neslužbeno doznajemo da je riječ o nekoliko stotina tisuća kuna za koliko je oštećen državni proračun unazad nekoliko godina.

 U kazalištu, međutim, ističu da je riječ o redovnoj kontroli Porezne uprave, no postavlja se pitanje zbog čega provjera traje više od mjesec dana ako se obavljaju redovne provjere poslovanja kazališta. Od glasnogovornice Porezne uprave nismo dobili odgovor.

 Iako riječki HNK godinama nudi bogat baletni i kazališni program, u posljednjih nekoliko tjedana kultura je pala u drugi plan zahvaljujući sumnjama na poreznu utaju, ali i sukobu bivšeg ravnatelja baleta Staše Zurovca s intendanticom Nadom Matošević Orešković koji je rezultirao otkazom Zurovcu zbog nepojavljivanja na poslu u dva navrata u ožujku i travnju. Zurovac je prije tjedan dana za Večernji list izjavio da unatoč doprinosu i procvatu Baleta u Rijeci otkako ga vodi, suradnja s intendanticom Matošević nije prihvatljiva, radi čega se on u kazalištu osjeća nepoželjnim. Otkaz smatra pravno i poslovno neargumentiranim pa je podignuo tužbu za uznemiravanje i diskriminaciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije