Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERI NA GRIČU

Stiže zbor koji pjeva sa Stonesima

The Oakland University Chorale
Foto: The Oakland University Chorale
06.07.2017.
u 14:15

U Klovićevim dvorima večeras će se “Voda zvira” Josipa Štolcera Slavenskog oriti uz bok američkim tradicionalnim pjesmama

Akustični atrij Klovićevih dvora bit će večeras savršen ambijent i pozornica za svečanost zborskog pjevanja. U okviru festivala Večeri na Griču nastupit će The Oakland University Chorale, vrhunski zborski sastav Škole za glazbu, kazalište i ples na sveučilištu Oakland u Rochesteru, u saveznoj američkoj državi Michigan.

Mnogi bivši članovi tog zbora danas su međunarodne operne zvijezde, a jedan od uspjeha kojim se diče je i sudjelovanje na američkoj turneji Rolling Stonesa 2015. Za visoku kvalitetu, uvježbanost i nadahnuće s kojim nastupaju zaslužan je Michael A. Mitchell, jedan od najuglednijih američkih zborskih dirigenata i skladatelja zborske glazbe.

U sklopu svoje prve europske turneje pod nazivom “Snaga, strast i mir”, raspjevani će Amerikanci u Klovićevim dvorima publici ponuditi raznovrstan program, idealan za pokazivanje svih kvaliteta ansambla.

Osim skladbi suvremenih autora i efektnih obrada tradicionalnih američkih i crnačkih duhovnih pjesama, pa i indijskih raga, otpjevat će i nekoliko virtuoznih stavaka iz sakralnih skladbi Palestrine i De Victorie. No, pjevačko slavlje bit će dvostruko kada se američkim gostima pridruže i domaći pjevači Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem Luke Vukšića.

Goranovci će otpjevati jednu od najljepših hrvatskih zborskih skladbi “Voda zvira” Josipa Štolcera Slavenskog, potom osmeroglasni a cappella aranžman tradicionalne američke pjesme “Shenandoah”. Vrhunac spektakla zasigurno će biti zajednički nastup oba zbora u izvedbi crnačke duhovne pjesme “Deep River”, a zborovi su sigurno pripremili i još koji efektni dodatak. Koncert počinje u 21 sat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije