Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za sve knjigoljupce

'Štivo uživo' uz javne osobe i književnike od sutra u Teatru &TD-u

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
01.10.2021.
u 15:14

'Štivo uživo' je projekt koji je zamišljen kao ciklus tribina odnosno „book club“ s javnim ličnosti i suvremenim hrvatskim književnicima koji će zajedno u neformalnoj atmosferi komentirati izabrane književne naslove.

U godini čitanje projekt 'Štivo uživo' kojeg je osmislio Izvan fokusa i na koji poziva sve građane koji vole čitati, posebno suvremenu hrvatsku književnost, pravi je pogodak za knjigoljupce i one koji će to tek postati.

Riječ je o ciklusu književnih tribina koje će se održati u Teatru &TD i to već sutra prva u nizu, 2. i 9. listopada od 17 sati.

Urednica i moderatorica programa 'Štiva uživo', pjesnikinja Monika Herceg, izabrala je četiri suvremena hrvatska književnika čija će izdanja biti predstavljena unutar ciklusa. O književnim suvremenim naslovima razgovarat će po jedan književnik iz ciklusa koji neće predstavljati svoj rad već govoriti o radu nekog od drugih autora iz ciklusa te jedna javna ličnost koja će u raspravi sudjelovati svojim specifičnim i autentičnim „neprofesionalnim” iskustvom čitanja.

Jako je važno da čitamo jedni druge. Čini mi se da ovakav koncept ipak stavlja knjigu u fokus, ne samog autora i to je ono najbitnije. Razgovor o knjizi koji uključuje i ljude izvan kruga književnosti može pak doprinijeti tome da se knjiga stavi u kontekst s real timeom, ali i da se pronađu novi čitatelji. Mislim da je bitno da radimo danas aktivno na stvaranju čitatelja, a ovakve tribine tome zasigurno pomažu – kazala je Monika Herceg.

Tako će se 2. listopada od 17 sati u &ITD-u suočiti Đurđica Čilić i Maja Posavec, a prokomentirat će naslove Olje Savičević Ivančević 'Zaljubljena u čitav svijet' te 'Standardan život'. U drugom neformalnom srazu očekuju nas Boris Jokić i Olja Savičević Ivančević, a razgovarat će o 'Fafarikulu', naslovu Đurđice Čilić. U pauzi, će publika uživati u glazbenim nastupima Nine Bajsić.

Tjedan dana kasnije, 9. listopada Kristian Novak i Dino Pešut pričaju o naslovu Nore Verde – 'Moja dota'. Odmah nakon Lu Jakelić će razmijeniti dojmove s Norom Verde o knjizi Dine Pešuta 'Tatin sin'. U pauzi će zasvirati Ivan Grobenski.

Pozvani su građani sa dođu u Teatar &TD, ulaz je slobodan. Cjelokupni program koji se održava uživo bit će zvučno snimljen, a potom će biti dostupan na mrežnoj platformi „Shoom“ u obliku zvučnih serijala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije