Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija Prica

Slike Miljenka Stančića pred samoborskom publikom

stancic
Arhiv
26.05.2011.
u 19:01

Predstavljeni su najpoznatiji dijelovi iz zbirke Gradskog muzeja Varaždin; ulja na platnu, grafičke mape, video i filmski zapisi.

Slike varaždinskoga umjetnika Miljenka Stančića danas su popularne kao i kad je umjetnik stvarao. Najnovija izložba priređena je do 26. lipnja u Samoboru, u galeriji Prica Pučkoga otvorenoga učilišta Samobor. Stančićevom izložbom nastavlja se suradnja s Gradskim muzejom Varaždin i Gradom Varaždinom.

Zbog svoje snažne i osebujne vizije Stančić je od prvog samostalnog nastupa u Zagrebu 1952. u Muzeju za umjetnost i obrt smatran začetnikom nadrealnog slikarstva u Hrvatskoj. Njegovo djelovanje svrstavaju također i u magični realizam, metafizičko, fantastično ili fantazmagorično slikarstvo, premda je dvojna priroda njegovih slika paradoksalna i nadrealna uvijek ostala neosporna. Stančićevo slikarstvo prepuno je intimnih i autobiografskih reminiscencija i dojmova što ih umjetnik prima iz svoje okoline.

Na izložbi su predstavljeni najpoznatijih dijelovi iz zbirke Gradskog muzeja Varaždin; ulja na platnu, grafičke mape, video i filmski zapisi.

Kako bi izložbu učinili pristupačnijom posjetiteljima, prilagodili smo radno vrijeme galerije Prica. Za trajanja izložbe „Miljenko Stančić“ galerija je otvorena svakodnevno od utorka do nedjelje od 10 do 18 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije