Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29. Animafest

Šest dana od jutra do mraka za 400 filmova iz 45 zemalja

Foto: Animafest
1/7
04.06.2019.
u 11:39

Svečano je otvoren jedan od vodećih svjetskih festivala animiranog filma – 29. Animafest. Nakon perioda neizvjesnosti oko mjesta održavanja festivala kojem je dugogodišnji dom bio kino Europa, Animafest je otvoren u kinu Tuškanac, a tijekom šest dana festivala program će se održavati i na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Kinoteci i Kaptol Boutique Cinema, a popratni program održavat će se na brojnim lokacijama diljem Zagreba.

Filmski program čini više od 400 filmova iz 45 svjetskih zemalja, koji će se natjecati u kategorijama kratkometražnih, dugometražnih i studentskih filmova, a kao i svake godine održat će se i Natjecanje hrvatskog filma s ukupno 20 radova u konkurenciji. Središnja je tema ovogodišnjeg izdanja povezanost likovnih umjetnosti i animacije, a osim natjecateljskog dijela posjetitelji će moći uživati u retrospektivnim programima klasika hrvatske i svjetske animacije, posebnom dijelu programa posvećenom portugalskoj kinematografiji, izložbama, radionicama, predavanjima namijenjenima profesionalcima, a i brojnim sadržajima za djecu i mlade.

Dio popratnog programa već se počeo odvijati kako u kinodvoranama tako i izvan njih – u Galeriji Šira i tunelu Grič otvorena je grupna izložba radova studenata i profesora Akademije primijenih umjetnosti iz Beča pod nazivom #fuckreality Positions on Immersive Art, izložba instalacija virtualne i proširene stvarnosti. U tunelu će se također održavati i novouvedeno natjecanje VR-projekata, a na FER-u je počela i Radionica razvoja priče za videoigre Interactive Empathy.

1/6

Danas, od 9 ujutro pa sve do 22 sata, uz filmove, na rasporedu su i otvaranje izložbe “Postajanje životinjom” prošlogodišnjeg dobitnika Animafestova Grand Prixa Borisa Labbéa u Galeriji ULUPUH te izložba Suzan Pitt “Kaputi-slike” u Galeriji Kranjčar. U bogatom programu Animafesta svatko će pronaći nešto za sebe, a detaljan raspored događanja možete naći na službenim stranicama festivala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije