Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simpsoni

Poznati glumac ispričao se Indijcima zbog rasizma

FS2/WENN/PIXSELL
19.04.2021.
u 12:17

Hank Azaria priznao je u podcastu "Armchair Expert" da mu je trebalo neko vrijeme da bi shvatio da je njegovo utjelovljenje lika Apu bilo uvrjedljivo

Nakon što je prošle godine suočen s optužbama za rasizam, glumac Hank Azaria prošli se tjedan ispričao "sve i jednom Indijcu". Naime, Azaria je posudio glas liku imena Apu iz showa Simpsoni, lik Apu je Indijac pa su glumca koji je bijelac optužili za stereotipno portretiranje Indijaca utemeljeno na rasizmu.

U podcastu "Armchair Expert" Azaria je priznao da mu je trebalo neko vrijeme da bi shvatio da je njegovo utjelovljenje Apua bilo uvrjedljivo, a sada kada je shvatio "ima potrebu ići od Indijca do Indijca i svakom se ponaosob ispričati".

The Guardian je glumčevu ispriku prenio na svome Instagram profilu, a među komentarima mogli su se pronaći oni koji su branili glumca koji je ulogu Apua utjelovljavao od 1989. godine, a utjelovio je i crnog policajca Loua te meksičko-američkog Bumblebee Mana.

- Indijka sam i jako sam voljela način na koji je on utjelovio ovog lika. Glavna poanta Simpsona i jest ruganje svemu i svačemu. Azaria je bio odličan - napisala je obožavateljica u komentaru i prikupila gotovo tisuću lajkova. Isto mišljenje kao ona dijele i brojni drugi obožavatelji Simpsona koji su Azariju opisali kao "još jednu žrtvu političke korektnosti".

Odluka da Simpsoni više neće imati bijele glumce za nebjelačke likove objavljena je prošle godine u službenom priopćenju u kojem nisu navedene pojedinosti ovakve odluke. Sve se odigralo nedugo nakon ubojstva Georgea Floyda i prosvjeda Black Lives Matter, u svrhu čišćenja američke pop kulture od rasizma.

Sličnu sudbinu kao Azaria podijelili su i Mike Henry koji je 20 godina posuđivao glas Clevelandu iz animirane serije "Family Guy" i Kristel Bell iz serije "Central Park".

- Bila je čast. Obožavam tog lika, ali smatram da bi obojene likove trebali igrati obojeni glumci. Stoga se povlačim iz te uloge - napisao je Henry na Twitteru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije