Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Dokoza

Pojedinci će prepoznati ženu koja se krije iza 'Grijeha'

Marijana Dokoza 'Grijesi' promocija
10.11.2014.
u 10:57

Iako je priča temeljena na stvarnim doživjajima žene koju život nije štedio, može biti priča bilo koga od nas ili nekoga iz naše okoline

Marijana Dokoza predstavila je svoj novi roman naslova Grijesi u Hrvatskoj kulturnoj zajednici Wiesbaden u Njemačkoj. Promocija je održana u Ketternschwalbachu, a autorica je otkrila kako je roman nastao i tko je žena koja se krije iza naslova romana.

– Iako je priča temeljena na stvarnim doživljajima žene koju život nije štedio, može biti priča bilo koga od nas ili nekoga iz naše okoline. Ana Radman je glavni lik romana, a njezina je sudbina ponižavajuća i sramotna te dijelom okrivljuje naše društvo jer se ne usuđuje podignuti glas kada to treba. Ako vidite da otac tuče svoje sedmogodišnje dijete, istjera ga noću na ulicu dok je vani nepodnošljivo hladno i ispod 10 stupnjeva je, zar nećete imati toliko srca da ga pustite u svoj dom ili barem ne pozovete policiju? I to samo zato što ne želite "zabadati nos" u tuđe stvari. To se događalo Ani Radman i njezinoj braći i sestrama u djetinjstvu dok je bez majke koja je umrla pod očevim udarcima odrastala u jednom malom selu u Dalmaciji. Ona danas živi u Frankfurtu, obavijena tajnama i grijesima koji su posljedica tog odrastanja i mladosti, rijetko odlazi u svoje rodno mjesto i samo zato što joj je vidjeti ljude koji su zatvorili oči pred nasiljem teže nego je bilo proživjeti to nasilje – kazala je autorica.

Roman Grijesi je izašao u nakladi Večernjeg lista. To je priča o traumatičnom djetinjstvu Ane Radman obilježenom smrću majke, i najmlađe sestre, nasilnim ocem koji je koristio svaki trenutak kako bi psihički i fizički uništio svoje četvoro djece. Nakon što njezina velika ljubav pogiba u ratu u Hrvatskoj, Ana odlazi u Njemačku i udaje za Nijemca. Godinama poslije u Njemačkoj upoznaje brata svoje nikad prežaljene ljubavi i tu se počinju stvarati, ali i otkrivati tajne.

Uništena sudbina, borba za život, smrt, nikad zaboravljena ljubav, dijete rođeno iz preljuba, otkriće da postoji brat blizanac, savjest i naposljetku istina kao jedino moguće oružje protiv mračnih sjena prošlosti temelj su ove potresne priče.  

>> Na Međunarodnom sajmu knjiga predstavljen roman "Grijesi" Marijane Dokoze

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije