Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školska knjiga

Pavo Barišić predstavlja monografiju Ante Starčevića

Školska knjiga
31.05.2023.
u 10:43

Obljetnicu rođenja Oca domovine Školska knjiga proslavila je izdanjem knjige "Ante Starčević – Ideali slobode i prava"

Školska knjiga predstavila je monografiju Pave Barišića "Ante Starčević – Ideali slobode i prava", kojom je proslavila 200. obljetnicu rođenja Oca domovine – Ante Starčevića. Knjigu su na svečanoj promociji predstavili znanstveni savjetnik u trajnom zvanju na Hrvatskome institutu za povijest dr. sc. Stjepan Matković, profesor emeritus pri Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Alojz Jembrih, predsjednik Upravnog odbora Školske knjige dr. sc. Ante Žužul i autor knjige prof. dr. sc. Pavo Barišić.

U nazočnosti mnogobrojnih gostiju iz političkog, kulturnog i javnog života, nastupile su i hrvatska sopranistica Valentina Fijačko Kobić i pijanistica Eva Kirchmayer-Bilić.

Među ostalim, istaknuto je kako ono djelo, uz nove crtice za portret znamenitoga sabornika i filozofa, donosi i inovativan pogled na Starčevićevu političku i filozofsku misao, kao i aktualnost njegovih političkih i državničkih poruka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije