Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27. Muzički biennale

Odaziv publike sjajan, sjedi se i na stepenicama dvorana

Petrit Çeku u HGZ-u
Vedran Metelko/MBZ
08.04.2013.
u 15:44

Cantus ansambl, dirigenti Šipuš i Skender, pjevačice Martina Gojčeta Silić i Martina Matić Borse te glumci ZKL-a u lucidnoj režiji Renea Medvešeka napravili su koncert za anale

osvećenje proljeća bilo je u subotu navečer pucanj iz pištolja za početak utrke publike od koncerta do koncerta bogatog i raznolikog programa 27. MBZ-a. Već u subotu navečer bili su krcati i teatar ITD na koncertu klarinetistice Heather Roche, a potom i HDLU na ponoćnoj seansi Berislava Šipuša, Renea Medvešeka, Katarine Krpan i Krešimira Seletkovića.

Nakon izravnog radijskog prijenosa podnevnog nedjeljnog udaraljkaškog koncerta iz Studija Bajsić publika je napunila i HGZ na recitalu gitarista Petrita Çekua. On je otvorio odlično smišljeni poslijepodnevni ciklus \"Inside EU\" i pokazao se kao fantastičan glazbenik i u suvremenom glazbenom izrazu. U Zagrebačkom kazalištu lutaka bili su zauzete ne samo sve stolice, nego i svi jastuci na stepenicama na edukativnoj, ali i nadasve umjetnički uspjeloj \"domaćoj\" izvedbi još dvije skladbe koje su kameni međaši glazbe 20. stoljeća: Schönbergova \"Pere mjesečara\" i Boulezova \"Čekića bez gospodara\". Cantus ansambl, dirigenti Šipuš i Skender, pjevačice Martina Gojčeta Silić i Martina Matić Borse te glumci ZKL-a u lucidnoj režiji Renea Medvešeka napravili su koncert za anale. A potom trk natrag u ITD i u opet jedan novi svijet zvuka drvenih trupaca na kojima su bili virtuozni članovi ansambla Slagwerk Den Haag. Tako je izgledao drugi bijenalski dan, a ima ih još pet!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije