Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riznica urnebesnih dosjetki

Od prvog nastupa 1975. Jerry Seinfeld vrijedno je bilježio svoje najbolje šale

Finlay Mackay_Trunk Archive
05.05.2022.
u 11:04

Prva knjiga Jerryja Seinfelda "Je l' čemu ovo?" objavljena je i na hrvatskom jeziku u izdanju Školske knjige

Postoje televizijske serije koje je vrijeme ozbiljno pregazilo, ali i one koje su vječne, koje uvijek iznova otkrivaju nove generacije gledatelja, a stari fanovi kažu da ih mogu gledati – baš uvijek. Jedna od njih svakako je serija "Mućke", ali i sitcom "Seinfeld", za koji autor kaže da je "serija o ničemu", a to "ništa" osvojilo je cijeli svijet. Za sve ljubitelje ove serije i ovog komičara Školska knjiga upravo je izdala (u knjižare stiže 8. svibnja, a u pretprodaji je dostupna po cijeni sniženoj 20 posto) Seinfeldovu knjigu koja sadrži njegove najbolje i zaista urnebesne dosjetke.

Prva knjiga Jerryja Seinfelda "Je l' čemu ovo?" svojevrsna je kompilacija njegova komičarskog rada jer donosi sve vrhunske šale ovog autora, koji je poseban i po tome što je sve svoje dosjetke uporno zapisivao od samih početaka rada, tako da knjiga sadrži presjek rada dugog pola stoljeća. Čitateljima to nudi jedinstvenu priliku da vide kako se razvijala njegova komika, ali i satirička žaoka. Knjigu je na hrvatski prevela Anda Bukvić Pažine, a urednica Emica Calogjera Rogić poručuje: "Knjiga govori o svemu, o djetinjstvu, tinejdžerskim godinama, odrasloj dobi i roditeljstvu. Govori o autićima iz lunaparka i kemijskim čistionicama, mađioničarima i razdjelnicima na blagajnama, braku i ziplineu. Iako Seinfeld kaže: 'Teško se smijati dok čitate', ali ovdje ćete se smijati naglas od prve do zadnje stranice".

Od svojega prvog nastupa, 1975. godine, u legendarnome newyorškom klubu Catch a Rising Star, a tada je bio dvadesetjednogodišnji student, Jerry Seinfeld pisao je vlastiti materijal. I sve je sačuvao pa će tako čitatelj među koricama ove knjige naći i šale o promišljanju života čarapa: "...dan kad se pere rublje njihova je jedina šansa za bijeg", putovanju zrakoplovom "pokazuju vam kako koristiti pojas ako slučajno niste sjeli u auto od 1965. godine", o reklami za poboljšani Tide "imate li majicu natopljenu krvlju, možda pranje rublja i nije vaš najveći problem u ovom trenutku"... Treba li veći mamac?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije