Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Nagrađivana predstava Crnac riječkog HNK gostuje u Zadru

Crnac
arhiva VL
10.03.2011.
u 14:36

Autorsku ekipu čine, uz istaknutoga slovenskog redatelja Tomija Janežiča, koji potpisuje i scenografiju, i dramaturginja Magdalena Lupi, kostimografkinja Sandra Dekanić i skladatelj Tomaž Grom

Nagrađivana predstava riječkog HNK Ivana pl. Zajca "Crnac" u četvrtak 10. ožujka (u 20 sati) gostuje  u zadarskom HNK. "Crnac", žanrovski određen kao roman u kazališnim skicama, praizveden je 28. ožujka 2009. u riječkom kazalištu, a nastao je prema debitantskom romanu Tatjane Gromače. Priču o djevojčici a potom djevojci, o etnički miješanoj obitelji, o životu u vrijeme rata i nakon njega sa svim njegovim posljedicama režirao je poznati slovenski redatelj Tomi Janežič, a dramaturginja je Magdalena Lupi.

Autorsku ekipu, uz istaknutoga slovenskog redatelja Tomija Janežiča, koji potpisuje i scenografiju, i dramaturginju Magdalenu Lupi čine kostimografkinja Sandra Dekanić i skladatelj Tomaž Grom. Oblikovanje svjetla zajednički potpisuju Boris Blidar i redatelj Janežič.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije