Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji zajednice

Ministarstvo kulture dodijelilo 15 milijuna kuna za medijsko izvješćivanje o ranjivim skupinama

Nina Obuljen
VL
Autor
Denis Derk
05.08.2020.
u 09:09

Minstrica kulture raspodijelila je 15 milijuna kuna za medijsko izvještavanje o ranjivim skupinama i podizanje javne svijesti o njihovim pravima

Ministarstvo kulture i medija je 31. srpnja donijelo odluku o financiranju projekata u okviru poziva Mediji zajednice, potpora socijalnom uključivanju putem medija u iznosu od 15 milijuna kuna. Riječ je o bespovratnim sredstavama od kojih je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz sredstava Ministarstva kulture i medija i državnog proračuna.

1,3 milijuna kuna prihvatljivih troškova osigurala je Udruga Priznajem iz Slavonskog Broda za Razvoj informativne platforme Hrvatski branitelj. Udruga za promicanje kultura Kulturtreger dobila je 1,34 milijuna kuna za projekt I to je pitanje kulture?. Udruga za razvoj internetskih sadržaja Hoću stranicu iz Zagreba dobila je 922.000 kuna za projekt Novo vrijeme - povećanje kvalitete medijskog izvještavanja o osobama treće životne dobi s ciljem povećanja vidljivosti društvene skupine u zajednici.

Hrvatski katolički radio dobio je 1,2 milijuna kuna za projekt Novi valovi dobrote. Svjetski savez mladih Hrvatska dobio je 941.000 kuna za projekt mimladi.hr- novo lice naslovnice. Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije dobilo je 923.000 kuna za projekt Zajednica bez granica. 

Udruga za nezavisnu medijsku kulturu iz Zagreba dobila je 890.000 kuna za projekt Ranjive na vidjelo. Matica hrvatska dobila je 1,4 milijuna kuna za projekt Uključiva kultura - potpora socijalnoj inkluziji kroz kulturu putem Vijenca. Sveučilište Sjever Sveučilišnog centra Koprivnica dobilo je 644.000 kuna za projekt eRadio za drugu šansu. 

Riječka udruga Ri Rock dobila je 1,4 milijuna kuna za projekt Odašiljač. Centar za razvoj mladih iz Zagreba dobio je 1,4 milijuna kuna za SIMS tj. socijalnu inkluziju mladih kroz Studentski.hr. Udruga za promicanje medijske kulture, umjetnosti i tolerancije dobila je 1,4 milijuna kuna za projekt Reflektor. 

Opći cilj poziva Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I je unaprjeđenje kvalitete medijskog izvještavanja o ranjivim skupinama i podizanje razine javne svijesti o njihovim pravima, a specifični ciljevi su jačanje kapaciteta medijskih djelatnika (novinara) za rad usmjeren na socijalno uključivanje ranjivih skupina te povećanje vidljivosti ranjivih skupina u društvu putem njihove medijske reprezentacije., ističe Ministarstvo kulture. 

Poziv je bio upućen još u travnju 2019. godine. 

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Antihlebinac
18:24 06.08.2020.

Dajmo im malo vremena da pocnu raditi paonda reagirajmo i javno komentirajmo rezultate i uratke - samo tako možemo utjecati na raspodjelu novca i postići da ga konačno počnu dobivati oni koji zaista rade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije