Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Rijeka

Milena Dravić gostuje u predstavi "Harold i Maude" u riječkom HNK

„Harold i Maude“ , Milena Dravić
arhiva VL
25.11.2010.
u 13:53

Danas 70-godišnja Milena Dravić i dalje jednakom glumačkom energijom, šarmom i spontanošću oduševljava publiku, a Riječani će je vidjeti u predstavi koja govori o vezi između mladog muškarca i žene u godinama

Miljenicu filmskog i kazališnog gledateljstva s prostora bivše Jugoslavije, legendarnu glumicu Milenu Dravić, ovog će vikenda ponovno gledati Riječani i gosti toga grada. U  riječkom HNK Ivana pl. Zajca, u sklopu programa „Nedjeljom u Zajcu...“, ove nedjelje 28. studenoga (u 18 sati) prikazuje se komedija „Harold i Maude“ Colina Higginsa u režiji Milana Karadžića i produkciji Beogradskoga dramskog pozorišta. Ovo je i prva predstava u novom programu riječkog HNK , koji je nazvan “Nedjeljom u Zajcu…”, a u sklopu kojeg će publika, nekoliko puta tijekom sezone, gledati popularne gostujuće predstave.

Nedodirljiv kultni status jedne od najvećih glumačkih veličina, Milena Dravić stekla je zahvaljujući iznimnim glumačkim ostvarenjima ostvarenima u 90 filmova, a u više od 50 ostvarila je glavne uloge i dobila mnogobrojne nagrade. Presudna uloga u njezinoj karijeri bila je ona u vrlo popularnom filmu "Prekobrojna" hrvatskog redatelja Branka Bauera, koja joj je 1962. godine uz slavu donijela i "Zlatnu arenu" na filmskom festivalu u Puli. Godine 1980. osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu na filmskom festivalu u Cannesu za film “Poseban tretman“ Gorana Paskaljevića. Pamti se i njezin angažman 90-ih godina, kada se javno suprotstavila Miloševićevu režimu pa je stoga bila „na ledu“. Filmu ju je vratio redatelj Goran Paskaljević dodijelivši joj ulogu u filmu “Bure baruta“ 1998. 

Danas 70-godišnja Milena Dravić i dalje jednakom glumačkom energijom, šarmom i spontanošću oduševljava kazališnu i filmsku publiku pa stoga ne čudi što su ulaznice za predstavu „Harold i Maude“ u riječkom HNK brzo planule. Predstava govori o vezi između mladog muškarca i žene u godinama, o ljubavi koja je neopterećena i koja ne opterećuje.

U predstavi, uz Milenu Dravić kao Maude i Petra Benčinu kao Harolda, glume i Vesna Čipčić, Ivana Nikolić, Ljubomir Bandović, Slobodan Ćustić, Dragan Petrović Pele, Bora Nenić, Jelisaveta Orašanin, Mateja Popović, Danina Jeftić i Nađa Maršićević.

Autorsku ekipu osim redatelja Milana Karadžića i dramaturginje Milene Depolo čine i dr. Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor), Marija Milenković (scenski pokret), Geroslav Zarić (scenograf), Jelena Stokuća (kostimografkinja), Zoran Erić (skladatelj). Prevoditelj je Zoran Tasić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije