Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Shooting Stars

Marija Škaričić izabrana među najveće nade europskog filma

Majka asfalta
15.12.2010.
u 08:00

“Nisam još počela stvarati očekivanja, a potrudit ću se i da ih ne počnem stvarati. No, to mi svakako omogućuje vezu s agentima.”

Marija Škaričić, junakinja filma “Majka asfalta” Dalibora Matanića, koji se trenutačno prikazuje u našim kinima, izabrana je za novu nadu europskog filma u programu Shooting Stars EFP-a (European Film Promotion). Ovo je već druga godina zaredom da naše glumice ulaze u ovaj program - lanjska je predstavnica bila Zrinka Cvitešić - kojem je cilj promovirati nova imena europske kinematografije, a svečana dodjela nagrada tradicionalno se održava tijekom festivala u Berlinu.

Formalno je glumica bila nominirana za film “Majka asfalta”, ali stroge propozicije određuju da kandidati moraju već biti priznati i afirmirani u lokalnim sredinama, a Marija Škaričić za sobom ima brojne nagrade (Pula, Sarajevo), kao i uloge u stranim koprodukcijama “Gđica” i “Shahada”.

- To je stvarno dobra vijest - komentira Škaričić.

- Nisam još počela stvarati neka očekivanja, a potrudit ću se i da ih ne počnem stvarati. No, činjenica je da na ovaj način mogu doći u kontakt s agentima i drugim ljudima iz filmske industrije s kojima bih inače teško došla u vezu. Već sam radila u inozemstvu i svakako bih nastavila jer je to fantastično iskustvo i jer je to moj posao. Hoće li se sve to ispuniti, ne znam, zato i nemam neka posebna očekivanja, ali super mi je fora dobiti ovakvu vrstu pažnje.

Komentara 2

Avatar kelt
kelt
09:33 15.12.2010.

Cool :-)

PL
pajo-likota
09:55 15.12.2010.

Čestitke....Ona i Darija Lorenci su najbolje hrvatske glumice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije