Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
devet monologa

Livestream predstave studenata zagrebačke Akademije u ZKM-u

Foto: Facebook
12.05.2020.
u 11:20

Virtualni program Zagrebačkog kazališta mladih nastavlja se u četvrtak, 14. svibnja, premijernim livestreamingom predstave "Ja ću pričati, a ako me netko čuje …" sastavljene od devet monologa čiji su autori studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Zagrebačko kazalište mladih kao jednu od bitnih okosnica svog programa prepoznaje predstavljanje i afirmiranje suvremenih dramskih pisaca, kao i onih koji pripadaju najmlađim generacijama autora, ističu iz ZKM-a. Virtualna inicijativa ZKM-a publici toga kazališta dovodi upravo najmlađe hrvatske dramatičare i njihove kratke monologe na temu života u izolaciji; britkog sagledavanja novih okolnosti u kojima smo se našli gotovo preko noći, dodaju.

U 18 sati u četvrtak, na facebook stranici ZKM-a moći će se pogledati premijerni livestreaming predstave "Ja ću pričati, a ako me netko čuje…" u inscenaciji redatelja Hrvoja Korbara. Riječ je o devet monologa čiji su autori studenti dramaturgije s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Ivona Marciuš, Anonimni Autor, Petra Pleše, Patrik Gregurec, Karla Leko, Karla Mesek, Mihovil Rismondo, Emma Kliman i Marin Lisjak.

Na prijedlog njihova profesora, dramaturga Tomislava Zajeca, studenti su u kratkim dramskim monolozima, iz pozicije izmaštanog dramskog lika, opisali i prokomentirali aktualnu situaciju u kojoj smo se zatekli u karanteni, stoji u najavi.

"U trenutnoj vrlo tužnoj te za kazališne umjetnike i neizmjerno teškoj situaciji, ZKM i virtualnim programom iznova dolazi pred svoju publiku, a istovremeno otvara prostor našim najmlađim dramskim piscima", ističu iz ZKM-a.

"Kroz seriju dramskih monologa organiziranu u jedinstvenu predstavu koju ćemo pratiti uživo online u izvedbi glumaca ZKM-ova ansambla, imamo vrijednu priliku upoznati polifonost glasova nove generacije hrvatskih pisaca koji će, a u to smo sigurni, u trenutku ponovnog povratka u kazališne dvorane pronaći svoje mjesto i u Zagrebačkom kazalištu mladih", dodaju. "Do tog trenutka, naše im kazalište od srca zahvaljuje na suradnji, otvorenosti i talentu, koji su u ovim nesigurnim i otuđenim vremenima odlučili podijeliti sa svima nama, i pritom nam pomoći da se barem na trenutak jedni drugima osjetimo bliže", poručuju.

Glume Milivoj Beader, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Nataša Dorčić, Ugo Korani, Jasmin Telalović, Petra Svrtan, Marica Vidušić i Vedran Živolić.

Komentara 1

Avatar MaryLY98
MaryLY98
19:30 14.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije