Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliži se otvorenje

Kustosi mole građane da doniraju predmete vezane uz Titov Galeb

BORIS ŠĆITAR/VEČERNJI LIST
03.12.2021.
u 09:45

Galeb je trenutno na obnovi u brodogradilištu Kraljevica, nakon čega se vraća u Rijeku.

Muzej grada Rijeke poziva građane da im ustupe svoje fotografije, predmete, videosnimke ili samo sjećanja na Titov brod Galeb, kako bi ih uvrstili u postav budućeg muzeja. Online obrazac za prijavu dostupan je na web-stranicama Grada Rijeke i Muzeja, a fizičke i nematerijalne uspomene mogu se donirati ili samo posuditi.

– Ministarstvo kulture učinilo je velik korak kad je 2006. godine brod proglašen kulturnim dobrom. Bio bi grijeh potopiti ga, kao što se predlagalo – rekla je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan, koja očekuje da će Galeb kao prvi brod muzej u Hrvataskoj pobuditi velik interes.

– Želimo prikupiti svjedočanstva o životu i djelovanju na brodu što šireg kruga ljudi, uključujući regrute koji su ondje služili vojni rok. Lokacija smještaja broda Galeb utvrđena je na Molo longu, oko 150 metara dalje od dviju dizalica, no pregovaramo o lokaciji bliže središtu grada – rekao je pročelnik rječkog odjela za kulturu Ivan Šarar.

Dovršetak radova u brodogradilištu u Kraljevici očekuje se sredinom sljedeće godine, a uređenje muzeja do kraja godine, rekao je Šarar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije