Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jazz koncert

Julian Lage Group nastupa na Avantgarde jazz festivalu

Julian Lage Group
arhiva VL
04.05.2011.
u 10:37

Julian Lage ostvario je reputaciju svestranog glazbenika koji kombinira elemente jazza, bluesa, folka, indijske i klasične glazbe. Nastupati je počeo sa šest godina, a s osam je svirao sa Santanom

Predvodnik izvođača svoje generacije, jazz gitarist, skladatelj i aranžer - Julian Lage, 13. svibnja  nastupa  u sklopu Avantgarde jazz festivala u Rovinju. To je ujedno  i njegov prvi nastup u Hrvatskoj.

Avantgarde jazz festival, čiji je Maistra generalni sponzor, ove će sezone okupiti neka od najznačajnijih imena svjetske jazz scene te na taj način obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada, a domaćoj i stranoj publici pružiti užitak slušanja glazbe na prestižnim lokacijama Rovinja. Tako će se koncert Juliana Lagea, koji je prvi u nizu šest koncerata festivala, održati u Maistrinom hotelu Monte Mulini u 20 sati, a kao prateći bend nastupit će svjetski poznati jazzeri: Tupac Mantilla (bubnjevi i perkusije), Jorge Roeder (bas gitara), Dan Blake (saksofon) i Aristides Rivas (violončelo).

Julian Lage ostvario je reputaciju svestranog glazbenika koji kombinira elemente jazza, bluesa, folka, indijske i klasične glazbe. Njegov talent potvrđuju i brojne recenzije uglednih glazbenih magazina poput Down Beata, Planet Jazza, Just Jazz Guitar Playera, San Francisco Chroniclea, National Geographicsa i Los Angeles Timesa. Proglašen čudom od djeteta, Lage je javno počeo nastupati kao šestogodišnjak, a dvije godine poslije svirao je s legendarnim Carlosom Santanom. Marc Becker je o njemu snimio dokumentarni film “Jules at Eight” koji je nominiran za Oscara. Kao trinaestogodišnjak, 2000. je godine nastupio na dodjeli nagrade Grammy. Iako je već stekao reputaciju virtuoznog glazbenika odlučio se glazbeno obrazovati na području jazza i klasične glazbe. Školovao se na glazbenom konzervatoriju San Francisco, sveučilištu Sonoma State, glazbenom koledžu Ali Akbar i glazbenom koledžu Berklee.

Ulaznice za koncert u pretprodaji se mogu  kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr po cijeni od 200 kuna za prvu te 160 kuna za drugu zonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije