Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoborska glazbena jesen

Dva natjecanja i glazbenička elita u nizu atraktivnih koncerata

Foto: Tino Juric/PIXSELL
29.09.2017.
u 15:53

Festival večeras otvara pijanistica Martina Filjak, a 8. listopada će ga zaključiti Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl

Recitalom Martine Filjak, hrvatske pijanistice respektabilne svjetske karijere, u samoborskoj župnoj crkvi sv. Anastazije počinje 49. Samoborska glazbena jesen.

Kao uvod u festival održan je i Marimba Week, već tradicionalno međunarodno okupljanje udarkaljaša pod vodstvom Ivane Bilić.  
U samoborskoj Galeriji Prica u subotu, 30. rujna, u 17 sati počinje i 14. međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić. Sutra će se recitalima predstaviti pijanist Ivan Vihor Krsnih Čohar, flautistica Marta Sesar i gitaristica Divna Šitamotić, dok u nedjelju pred publiku i žiri izlaze pijanistica Tonja Čuić, sopranistica Magdalena Bačanek i bariton Ivan Šimatović. 

Na istom će mjestu u ponedjeljak, u 20 sati, recital održati jedan nadareni i nagrađivani mladi pijanist Lovre Marušić, dok će 3. listopada u župnoj crkvi sv. Anastazije biti proglašeni pobjednici natjecanja Ferdo Livadić, na koncertu na kojem će nastupiti prošlogodišnji pobjednici, Kvartet saksofona Ardemus. Oni će, uz ostalo, praizvesti skladbu Davorina Kempfa, skladanu upravo za njih na narudžbu Samoborske glazbene jeseni, a muzicirat će uz Cantus Ansambl pod ravnanjem Berislava Šipuša.

Iznimno atraktivni bit će i koncerti na rasporedu 4. i 5. listopada, na kojima će nastupiti samo za ovu priliku okupljen komorni ansambl izvanrednih hrvatskih i inozemnih glazbenika. To su violinisti Borivoj Martinić-Jerčić i Gernoth Süssmuth, violist Aleksandar Milošev, violončelistice Jelena Očić i Monika Leskovar, pijanisti Jose Gallardo i Martina Filjak te prve večeri gitarist Petrit Çeku, a druge samoborski klarinetist Mihael Paar. U Samoboru će 6. listopada u franjevačkoj crkvi nastupiti i Simfonijski orkestar HRT-a violončelistom i šefom-dirigentom Enricom Dindom, dok će 7. listopada, uz sudjelovanje Zagrebačkih solista i Petrita  Çekua, biti proglašeni pobjednici i izvedena nagrađena djela skladateljskog međunarodnog natjecanja New Note, koje je također nastalo i već se šesti put održava pod okriljem Samoborske glazbene jeseni. 

Festival će 8. listopada zaključiti remek-djelima baroknih majstora Telemana i Vivaldija Vokalni ansambl Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl.

Komentara 1

Avatar mrTrobec
mrTrobec
18:23 29.09.2017.

Čujem da je udruga branitelja zakupila 30 posto ulaznica za koncerte a i predsjednica bi trebala doći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije