Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
33. Marulićevi dani

Jedanaest predstava koje pričaju priče o obiteljskim i drugim ratovima

KARLA JURIĆ/KUNST
06.02.2023.
u 10:39

Među naslovima koje je izbornica Kim Cuculić odabrala za Festival hrvatske drame su i "Plodna voda" Marine Vujčić u režiji Nenni Delmestre te "Sloboština Barbie" Maše Kolanović u režiji Natalije Manojlović, a iz Sarajeva stiže Martinićeva drama "Moj sin samo malo sporije hoda" u režiji Ivana Plazibata

Na 33. Marulićeve dane prijavljene su 42 predstave, a izbornica Kim Cuculić izabrala je 11 predstava i kaže da su to priče o obiteljskim, intimnim i drugim ratovima.

Predstava "55 kvadrata" HNK Split nastala je prema drami Ivane Vuković i dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju dramu u cjelini. Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika stiže s djelom Tene Štivičić "Krijesnice" u režiji Paola Tišljarića, a drama Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane stiže s "Kabaret Kasparom" novim tekstom Tene Štivičić u režiji Marjana Nećaka. Predstavu "Noć s Aleksom" HNK u Mostaru po drami Marka Tomaša režirao je Ivica Buljan, a Gradsko kazalište "Zorin dom" iz Karlovca predstavlja se "Semaforom" Petre Cicvarić u režiji Peđe Gvozdića.

"Moj sin samo malo sporije hoda" Ivora Martinića bio je veliki ZKM-ov hit, a ovoga puta stiže u režiji Ivana Plazibata i izvođenju Sarajevskog ratnog teatra SARTR. HNK Zagreb predstavlja se "Plodnom vodom" Marine Vujčić u režiji Nenni Delmestre, a publika će vidjeti i "Sloboština Barbie" Maše Kolanović u režiji Natalije Manojlović, monodramu "Franz" Tomislava Zajeca, koju je u &TD-u režirao Rene Medvešek. "Tako nam Bog pomogao" u splitskoj PlayDrami režirao je Hrvoje Korbar, a publika će vidjeti i autorski projekt Romana Nikolića "Na dnu oceana postoje neki svjetovi", koji je u suvremenost preveo "Medeju".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije