Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba ilustracija

Izložbeni salon "Izidor Kršnjavi" otvara izložbu Dijalog generacija

Dijalog generacija
Josip Vanista
19.05.2011.
u 13:50

Izložba iz ULUPUH-ova programa Dijalog generacija izlaže ilustracije za djecu i mlade. Ulaz je slobodan.

U izložbenom salonu "Izidor Kršnjavi“ u utorak 24. svibnja otvara se izložba iz ULUPUH-ova programa, izložba ilustracija Dijalog generacija.

 Autorica idejne koncepcije izložbe Sanja Pribić željela je izložbom istražiti vezu između umjetničkih rukopisa i izbora određenih likovnih tehnika, posebice korištenje računala i generacijske pripadnosti autora. U suradnji s kustosom Nikolom Albanežeom okupila je na izložbi radove 41 autora, pripadnika različitih generacija.

Riječ je o ilustracijama rađenima za djecu i mlade nastalima u rasponu od gotovo stotinu godina, od one Vladimira Kirina iz 1926. (ilustracija za priču Ivane Brlić Mažuranić), preko ilustracija eminentnih hrvatskih umjetnika (Željko Hegedušić, Ordan Petlevski, Josip Vaništa, Ivo Friščić, Đuro Seder…) nastalih velikim dijelom za časopis Radost 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća, do današnjeg vremena i nove generacije ilustratora.

Izložba će se moći pogledati do 6. lipnja. Ulaz je slobodan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije