Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje izložbe

Impresije iz Parka prirode Učka u bečkom sjedištu UN-a

Veleposlanik Madey otvara izložbu
Snježana Herek/VLM
15.03.2011.
u 11:21

Izložba ekološki inspirirane umjetnosti u Austriji bit će otvorena do 25. ožujka 2011. godine

„Park prirode Učka u očima umjetnika“, naziv je izložbe umjetničkih djela deset austrijskih slikara kojima se pridružila i opatijska slikarica Miljenka Šepić, otvorene u ponedjeljak poslijepodne u sjedištu Organizacije Ujedinjenih naroda u Beču. 
Izložbu je, u nazočnosti hrvatskog veleposlanika u Austriji Gordana Bakote i direktora ureda Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranka Vlatkovića te brojnih stranih diplomatskih predstavnika otvorio voditelj Stalne misije RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanik Neven Madey.
„Ponosni smo da su austrijski umjetnici prepoznali upravo ljepote Učke kao objekta svog likovnog stvaranja koje će zasigurno skrenuti pozornost i izazvati divljenje brojnih zaposlenika i posjetitelja bečkog sjedišta UN-a, a neke od njih možda i potaći da posjete –Lijepu našu-„ rekao je Madey za Večernji list, dodavši kako ovakvi događaji Hrvatskoj kao članici UN-a „služe na čast“. Izrazio je nadu da će bečka izložba biti jedna u nizu uspješnih promotivnih aktivnosti naše zemlje u 2011. godini kada očekujemo „ velike strateške pomake“.
Inače, izložba u Beču treća je po redu (prve su dvije održane lani u Mošćenicama i Opatiji), nakon čega se zaključuje dosadašnja serija ovih izložaba.
„Izložba je rezultat projekta kojeg je naša Javna ustanova Park prirode Učka još 2007. godine započela u suradnji s austrijskom kolonijom akademskih slikara koji sebe nazivaju slikarima zaštićenih područja. Oni slikanjem prirode žele dati svoj doprinos razvoju svijesti o potrebi zaštite prirode“, rekla je za Večernji list ravnateljica Parka prirode Učka Suzi Petričić. Istakla je da je projekt rađen u suradnji s Katedrom čakavskog sabora općine Mošćenička Draga.
Aleksandra Čenić je u ime Katedre čakavskog sabora općine Mošćenička Draga ukazala na značaj očuvanja prirodnog nasljeđa za očuvanje naših kulturnih korijena i sveukupnog hrvatskog identiteta. 
Govoreći o izložbenom postavu u ime skupine slikara, A. Ferchera, M. Groppenberger, R. Lackner, K. Müllera. D. Nenning, H. Neuholda, S. Steinbacher, K. Welthera, J. Welther-Varga i Miljenke Šepić, Hannelore Nenning je izrazila zadovoljstvo da će ova, kako je rekla, ekološki inspirirana umjetnost krasiti upravo prostore bečkog sjedišta UN-a, mjesta povezivanja raznih naroda i narodnosti.  
Organizatori izložbe su Stalna misija RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, Veleposlanstvo RH u Austriji, Javna ustanova Park prirode Učka i Katedra čakavskog sabora općine Mošćenička Draga.
Izložba je otvorena do 25. ožujka 2011. godine.

„Park prirode Učka u očima umjetnika“ naziv je izložbe umjetničkih djela deset austrijskih slikara kojima se pridružila i opatijska slikarica Miljenka Šepić, otvorene u ponedjeljak poslijepodne u sjedištu Ujedinjenih naroda u Beču. Izložbu je, u nazočnosti hrvatskog veleposlanika u Austriji Gordana Bakote i direktora ureda Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranka Vlatkovića te brojnih stranih diplomatskih predstavnika otvorio voditelj Stalne misije RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanik Neven Madey.

- Ponosni smo da na to su austrijski umjetnici prepoznali upravo ljepote Učke kao objekta svog likovnog stvaranja koje će zasigurno skrenuti pozornost i izazvati divljenje brojnih zaposlenika i posjetitelja bečkog sjedišta UN-a, a neke od njih možda i potaći da posjete Lijepu Našu - rekao je Madey za Večernji list, dodavši kako ovakvi događaji Hrvatskoj kao članici UN-a „služe na čast“. Izrazio je nadu da će bečka izložba biti jedna u nizu uspješnih promotivnih aktivnosti naše zemlje u 2011. godini kada očekujemo „ velike strateške pomake“. Inače, izložba u Beču treća je po redu (prve su dvije održane lani u Mošćenicama i Opatiji.

- Izložba je rezultat projekta koji je Javna ustanova Park prirode Učka još 2007. godine započela u suradnji s austrijskom kolonijom akademskih slikara koji sebe nazivaju slikarima zaštićenih područja. Oni slikanjem prirode žele dati svoj doprinos razvoju svijesti o potrebi zaštite prirode - rekla je ravnateljica Parka prirode Učka Suzi Petričić. Istakla je da je projekt rađen u suradnji s Katedrom čakavskog sabora općine Mošćenička Draga.

Aleksandra Čenić je u ime Katedre čakavskog sabora općine Mošćenička Draga ukazala na značaj očuvanja prirodnog nasljeđa za očuvanje naših kulturnih korijena i sveukupnog hrvatskog identiteta. Govoreći o izložbenom postavu u ime skupine slikara, A. Ferchera, M. Groppenberger, R. Lackner, K. Müllera. D. Nenning, H. Neuholda, S. Steinbacher, K. Welthera, J. Welther-Varga i Miljenke Šepić, Hannelore Nenning je izrazila zadovoljstvo da će ova, kako je rekla, ekološki inspirirana umjetnost krasiti upravo prostore bečkog sjedišta UN-a, mjesta povezivanja raznih naroda i narodnosti.

Organizatori izložbe su Stalna misija RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, Veleposlanstvo RH u Austriji, Javna ustanova Park prirode Učka i Katedra čakavskog sabora općine Mošćenička Draga. Izložba je otvorena do 25. ožujka 2011. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije