Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Karin Slaughter "Sakriveno"

Idila u životu istražitelja suprotstavljena je rastućoj spirali nasilja

Naslovnica knjige
Foto: Arhiva Znanje
07.02.2017.
u 13:40

Unatoč tome što su za temom pedofilije već posegnuli brojni autori kriminalističkih romana, ovdje je ona iskorištena vrlo inovativno, umotano u potragu za zločincima i nalogodavcima koji se kriju upravo tamo gdje ih nitko ne očekuje

Kada je Karin Slaughter počela pisati romane o agentu Willu Trentu, vrhunskom detektivu i istražitelju koji skriva činjenicu da je disleksičan i sa sobom nosi “paket” grozne prošlosti: djetinjstvo provedeno po domovima i usvojiteljskim obiteljima, dane u kojima je bio proglašavam idiotom i korišten kao vreća za udarce i mjesto za gašenje opušaka, kaos u njegovu životu bio je čak i važniji od zločina koje rješava. No, kako se priča razvijala, ravnoteža tema u ovim uzbudljivim trilerima počela se mijenjati.

Autorica, koja očito ima “čarobnu formulu” kako ne samo zadržati nego i pojačati interes milijuna čitatelja diljem svijeta, vješto dozira privatnost svog glavnog junaka te mu je priuštila svojevrsno smirenje u privatnom životu. Trent tako pronalazi šeficu koja ga razumije, partnericu koja mu čuva leđa, ali i ženu s kojom želi provesti život... No, Karin Slaughter je preiskusna autorica napetih krimića i dobro zna da idila i nije neko triler štivo. Tako u najnovijem romanu o Willu Trentu “Sakriveno” (Znanje, urednica Danijela Žitković Rumbak, prijevod Mirta Jambrović, 99 kuna) njegovom sve sretnijem privatnom životu suprotstavlja izuzetno brutalnu priču prepunu neočekivanih obrata, u kojoj spirala nasilja nezaustavljivo raste. Slaughter zapravo glavnu temu ovog romana čitatelju otkriva tek u njegovoj drugoj polovici. Nikome nećemo oduzeti užitak čitanja, ako otkrijemo da je ta tema pedofilija, jer unatoč tome što su za njom posegnuli brojni autori kriminalističkih romana, ovdje je ona iskorištena vrlo inovativno, umotano u potragu za zločincima i nalogodavcima koji se kriju upravo tamo gdje ih nitko ne očekuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije