Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gavella

Hoće li i Sanader poput Borkmana tražiti svoju novu priliku?

'gavelline3_nnn_kul_201013'
''
20.10.2013.
u 17:27

Bezvremenski kostimi koji se pojavljuju u mariborskoj predstavi djelo su našeg izvrsnog Alana Hranitelja

Gledati goste Slovence kako na svečanom zatvaranju 28. Gavellinih večeri izvode Ibsena bilo je snažno izvankazališno iskustvo. Naime, \"John Gabriel Borkman\" je drama o bankaru koji je zbog vlastitog ega upropastio banku, prokockao svoju, ali i mnoge druge imovine, uništio svoj i mnoge druge živote. Nemoguće je bilo gledati sjajnog Igora Samobora u naslovnoj ulozi, kako očekuje sve te bankare koji će doći te im se ponizno ispričati zbog svojih malverzacija i izgubljenih milijuna, uživjeti se u njegova uvjerenja da nova slava, bogatstvo i moć dolaze, a pritom ne vrtjeti u glavi tužne prizore iz sudnice kada je svoju obranu iznosio bivši premijer Ivo Sanader.

No, izvan politike, sudnica i tmurne svakodnevice, gostovanje Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora bio je i pravi kazališni događaj. Režija Mateje Koležnik lekcija je teatarske jednostavnosti i kreativnosti, potpomognuta sjajno riješenom scenom Henrika Ahra. To je pravi način na koji danas treba raditi klasike, postaviti ih na scenu bez trikova i komentara, samo poduprte precizno jasnom idejom i sjajnim glumačkim izvedbama. Uza Samobora, svakako treba istaknuti i uloge koje su ostvarili Nataša Matješec Rošker i Vlado Novak te zahvaliti Mariborčanima što su nam pružili priliku da se iznova oduševimo radom jednog od naših najistaknutijih modnih dizajenera. Naime, sjajni (bezvremenski) kostimi djelo su Alana Hranitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije