Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U HKD-u na Sušaku

Hit-predstava SHAKEspeare na EXit gostuje u Rijeci

SHAKEspeare na EXit
arhiva VL
05.10.2012.
u 10:42

Svaki od 37 komada postavljen pojedinačno na scenu traje, zavisno od kraćenja, između 3 i 5 sati. Dakle, 37 puta prosječno 4 sata to je 148 sati Shakespearea. No, jeste li znali da je sve to moguće odigrati u manje od 2 sata?

W. Shakespeare napisao je 37 komada. Od čega 10 povijesnih drama i 18 komedija. Osmislio je i napisao 1222 lika. Svaki od 37 komada postavljen pojedinačno na scenu traje, zavisno od kraćenja, između 3 i 5 sati. Dakle, 37 puta prosječno 4 sata, to je 148 sati Shakespearea.

No,  jeste li znali kako je sve to moguće odigrati u manje od 2 sata? Upoznajte Romea i Juliju, Hamleta, Ofeliju, Macbetha i njegovu krvavu Lady, Antonija i Kleopatru, Mletačkog trgovca, Tita Andronika, Kralja Leara, Richarda III, Henrika VIII i mnoge druge, kakve ih još nikada niste vidjeli. To je SHAKEspeare na EXit, hit-predstava Teatra Exit koju je režirao Matko Raguž, a igraju Živko Anočić, Marko Makovičić i Jerko Marčić.

Predstava uskoro stiže u Rijeku, 18. listopada su u HKD-u na Sušaku.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije