Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prilika za scenariste

HBO želi snimiti prvu domaću seriju

Igra Prijestolja
Foto: Screenshot
20.08.2016.
u 12:33

Uvijek odvažni, na rubu, jedinstveni, spremni na rušenje tabua - produkcija s potpisom HBO-a postaloa je sinonim za kvalitetne priče

HBO Adria, podružnica najveće premium televizijske mreže na svijetu čije je sjedište u Zagrebu, objavila je natječaj za originalne domaće serije. Adria regiju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, a na natječaj treba prijaviti scenarije.

Pripreme trajale 12 godina

– Danas otvaramo potpuno novo poglavlje u našem radu. Sve što smo radili u posljednjih 12 godina, koliko je HBO prisutan na području Adria regije, bilo je usmjereno prema stvaranju preduvjeta za ovaj trenutak – rekao je Marin Kariž, direktor HBO Adrije.

Natječaj “First Draft” predstavljen je na Sarajevo Film Festivalu u sklopu programa CineLink Drama, a uz Marina Kariža, predstavili su ga Steve Matthews, izvršni producent dramskog razvoja HBO Europe i Gabor Krigler, kreativni direktor originalne produkcije HBO Mađarske.

HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010. godine. Nagrađivana miniserija “Gorući grm” (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije poput “Lagodan život” (Aranyélet), “Mamon”, “Pakt”, “Shall We Kiss”, “Čopor” (Wataha) i druge osvojile su kritičare i gledatelje u zemljama iz kojih potječu, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni. Uvijek odvažni, na rubu, jedinstveni, revolucionarni i spremni na rušenje tabua – produkcija s potpisom HBO-a postala je sinonim za kvalitetne priče.

HBO sada planira napraviti korak dalje te razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji.

– Kao i kod matične tvrtke, naglasak poslovne strategije HBO Europe počiva na razvoju i produkciji vrhunskih TV serija. Naš izričit cilj je suradnja s lokalnim talentima kako bismo uspješno razvili serije namijenjene prvenstveno domaćim gledateljima, temeljene na originalnim lokalnim idejama. To je ujedno i glavni cilj natječaja First Draft kojim tražimo najbolje scenarije iz Adria regije – rekao je Steve Matthews.

Prijave do 15. studenog

HBO se proslavio brojnim kultnim serijama, dovoljno je nabrojiti vodeći kvintet Oz, Žicu, Sopranose, Seks i grad i Igru prijestolja. Stoga će i njihov ulazak u našu regiju sigurno pobuditi zanimanje najboljih scenarista.

– Naša regija mjesto je nevjerojatnih događaja kojima svjedoči povijest, ali i naša sadašnjost. Sigurni smo da mnoge izvanredne priče čekaju da budu ispričane, a isto tako da mnogi talenti žele podijeliti i razviti svoje ideje i vizije. Stoga smo danas ovdje kako bismo vas pozvali da nam ispričate svoje priče kroz natječaj First Draft – dodao je Marin Kariž.

Natječaj HBO Adrije First Draft otvoren je do 15. studenog 2016. na web-stranici www.hbo.hr/firstdraft, gdje se mogu saznati svi detalji i pravila natječaja.

>>Sarajevo Film Festival istvoremeno u pet gradova

Komentara 3

Avatar NeNormalan
NeNormalan
12:55 20.08.2016.

Vrijeme je za ekraniziranje djela Marije Jurić Zagorke, njen opus bi bio neiscrpan izvor kvalitetnih serija

DU
Deleted user
13:25 20.08.2016.

Dobro došli! U praiskonski Eden i "Adamov vrt" genetski izvor čovječanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije