Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Rostuhar

Fotografije 'Hrvatska iz zraka' u središtu Milana

hrvatska iz zraka izložba expo milano 2015.
Duško Marušić/PIXSELL
15.06.2015.
u 11:27

Hrvatska iz zraka, hvaljeni projekt jednog od najpoznatijih hrvatskih fotografa Davora Rostuhara, u Milanu gostuje u sklopu programa “Expo in città”, sto se održava u okviru svjetske priredbe EXPO, koju će vidjeti milijuni posjetitelja.

Izložba koju je podržao i ugledni National geographic bit će postavljena u samom središtu Milana, duž jedne od najfrekventnijih gradskih ulica, Corso Garibaldi.

Rostuhar je Hrvatsku iz zraka fotografirao punih sedam godina u sva četiri godišnja doba. Rezultat su fascinante fotografije na kojima su prikazane prirodne ljepote i veličanstveno kulturno nasljeđe koje naša zemlja baštini.

Projekt je multimedijalan – uz 60 fotografija velikog formata na panelima, posjetitelji ce na infopunktu koji se napaja isključivo sunčevom energijom moci vidjeti i video instalaciju. I paneli s fotografijama također se napajaju suncevom energijom, te po noći svijetla daju poseban ugođaj izložbi. Rostuhar tako šalje važnu poruku o obnovljivim izvorima energije, što je i jedna od glavnih tema svjetske priredbe EXPO 2015.

Milano, grad EXPO-a, prvi će izvan hrvatskih granica ugostiti ovaj projekt koji je u Hrvatskoj s velikim uspjehom predstavljen u 11 hrvatskih gradova te je izložbu vidjelo više od pola milijuna posjetitelja.

Izložba ce biti postavljena od 17.6. do 1.7. U ta se dva tjedna lipnja u Milanu očekuje vise od 6 milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta. Projekt “Hrvatska iz zraka” u Milano dovode generalna konzulica RH u Milanu Iva Pavić i direktor Hrvatske turističke zajednice u Milanu, Branko Curić., u suradnji s Gradom Milano i Gospodarskom komorom Grada Milano.

Milano je grad s najviše konzularnih predstavnistava na svijetu. Na svecanosti otvaranja očekuje se niz uglednika iz gospodarskog, kulturnog i političkog života Milana te konzularnih izaslanika.

Projekt su podržali HTZ, Zaklada Hrvatska Kuća, Ministarstvo kulture, Ministarstvo poljoprivrede, TZ Grada Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije