Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival u truskoj

Dobitnik Zlatnog medvjeda zbog Kusturice neće na turski festival

Emir Kusturica
REUTERS
10.10.2010.
u 11:35

Semih Kaplanoglu priopćio je kako ni on ni njegova tvrtka neće doći na festival Zlatna narača u Antaliji jer menadžment podržava umjetnika koji brani zločine u BiH.

BEOGRAD - Dobitnik berlinskog Zlatnog medvjeda, turski režiser Semih Kaplanoglu odlučio je bojkotirati filmski festival u Turskoj.  Organizatori su, naime, pozvali i Emira Kusturicu za člana žirija, piše dnevnik Danas pozivajući se na Slobodnu Europu. Ovaj ugledni filmaš, kako prenosi Slobodna Europa, priopćio je kako ni on ni njegova tvrtka neće doći na festival Zlatna narača u Antaliji, a u pisanoj izjavi turski režiser naveo je kako su "događaje u BiH između 1992. i 1996. međunarodni sudovi označili kao genocid i zločin protiv čovječnostia i sudionici u tim zločinima osuđeni su i procesuirani".

- Nas boli što menadžment u Antaliji podržava umjetnika koji brani ove zločine... Jedini kriterij koji nas ujedinjuje protiv rata i ratnih zločina je ljudski identitet. Umjetnici su neodvojivi od čovječanstva - kaže se u obrazloženju koje navode turski mediji.

Na 47. festivalu Altin portakal bit će prikazan 191 film iz 35 zemalja.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
18:28 10.10.2010.

Bravo Kaplanoglu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije