Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastup u Rovinju

Dee Dee Bridgewater s Billie Holiday “vraća” otkazani koncert

'bridgewater_nnn_kul_070311'
''
07.03.2011.
u 06:46

Otkako je prije 25 godina glumila u predstavi “Lady Day”, bilo je pitanje trenutka kada će snimiti album posvete Billie Holiday

Jazz pjevačica Dee Dee Bridgewater, dvostruka dobitnica Grammyja, napokon nam vraća dug zbog iznenadnog otkazivanja koncerta za koje ne snosi krivnju. Bila je najavljena kao gošća prošlogodišnje zagrebačke Jazzarelle u travnju, ali kako je cijeli festival otkazan zbog problema s vulkanskim pepelom, prvi slobodni termini otvorili su joj se tek sada, pa će koncert biti održan sutra u prostorima bivše Tvornice duhana u Rovinju.

Tako je i ovoga puta na određeni način izmaknula fokusu zagrebačke publike (premda za prave fanove nije riječ o osobitoj udaljenosti), ali treba primijetiti da Rovinj sve češće organizira koncerte i očito je da se kad je u pitanju jazz iza brda valjaju neke još veće ambicije.

Aktualni trenutak u karijeri Dee Dee Bridgewater određen je u velikoj mjeri lanjskim albumom “Eleanora Fagan (1915.-1959.): To Billie With Love From Dee Dee” koji je posvetila legendarnoj Billie Holiday, za koji je u veljači dobila svoj drugi Grammy.

Hvaljeni album na kojem se nalaze njezine obrade pjesama “All Of Me”, “Lady Sings The Blues”, “Lover Man”, “Fine and Mellow” i druge bio je pitanje trenutka još otkako je prije dva i pol desetljeća glumila Billie Holiday u mjuziklu “Lady Day” i bila nominirana za glasovitu kazališnu nagradu Laurence Olivier. No, prije toga imala je potrebu napraviti “tribute” albume svojim drugim idolima: jazz pijanistu Horaceu Silveru i pjevačici Elli Fitzgerald.

Ako ste ljubitelj nabrojanih, a put do Rovinja vam je dug - put do najbližeg CD shopa nipošto nije.

Komentara 1

DO
dobravečerhr
13:26 07.03.2011.

Sve pet, obožavam Dee Dee Bridgewater! Ali gle ovo: Zgb - Rovinj - Zgb (benzin+cestarina+tunelarina) = cca 500,00kn Ulaznica (2kom - žena i ja) 200,00kn x 2 = 400,00 kn Ukupno (bez i jedne jedine kavice) = 900,00kn Teško... jakoo teško... nažalost... jako nažalost...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije